Германската компания BioNTech, разработила ваксина срещу коронавирус с американския си

...
Германската компания BioNTech, разработила ваксина срещу коронавирус с американския си
Коментари Харесай

"Бионтех" ще създаде ваксина срещу "Омикрон" до 100 дни


Германската компания BioNTech, създала ваксина против ковид с американския си сътрудник Pfizer, е подготвена да приспособява лекарството си към варианта " Oмикрон " на COVID-19, съобщи Ройтерс.

Главният изпълнителен шеф и съосновател на фармацевтичната компания Угур Шахин съобщи, че основаването на нова ваксина ще отнеме към 100 дни.

" Ще се нуждаем от нова ваксина, в това няма подозрение, единственият въпрос е по кое време ", съобщи ръководителят на BioNTech пред Reuters Next.

Той добави, че компанията ще има потребност от " към 100 дни, с цел да създаде и да стартира да доставя " нови ваксини, в случай че се окаже, че актуалните препарати са неефективни против варианта " Oмикрон ".

Шахин акцентира, че съгласно предварителните данни " Омикрон " " може да болести имунизирани хора ", само че употребяваните медикаменти могат да го предпазят от тежкото протичане на заболяването.

" Очаквахме подобен вирус при започване на идната година, той пристигна малко по-рано ", сподели още изпълнителният шеф.
Източник: btvnovinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР