Германската канцлерка Ангела Меркел я очаква решаваща седмица, която може

...
Германската канцлерка Ангела Меркел я очаква решаваща седмица, която може
Коментари Харесай

Меркел я чака тежка седмица

Германската канцлерка Ангела Меркел я чака решаваща седмица, която може да дефинира бъдещето на нейното държавно управление. Канцлерът се бори със свързани с миграционната политика рецесии, както в чужбина, по този начин и в страната, съобщи ДПА.

Меркел се бори да избегне спор с вътрешния министър Хорст Зеехофер за това кой да бъде допускан в страната. Министърът, който е и водач на съдружната партия Християнсоциален съюз (ХСС), заплаши, че от началото на юли ще стартира да стопира бежанци на границата.

Днес канцлерката ще се срещне с представители на дясноцентристката си партия Християндемократически съюз (ХДС), най-влиятелния член на обединението. Във вторник й предстоят срещи с водачи на обединението. През уикенда заместник-лидерът на

Германската социалдемократическа партия (ГСДП) Ралф Щегнер съобщи пред медиите, че неговата партия няма да поддържа неотложно връщане на мигрантите, идващи на немската граница, написа Българска телеграфна агенция.

Източници в ГСДП оповестиха пред ДПА, че партията се готви за възможни предварителни избори, в случай че обединението се разпадне.

В четвъртък водачите на страните от Европейски Съюз ще се срещнат в Брюксел, с цел да се опитат да реализират прогрес в намирането на европейско решение на миграционната алтернатива.

Зеехофер и ХСС би трябвало да дадат на Меркел повече време за решение на миграционния проблем, съобщи еврокомисарят по бюджета и човешките запаси Гюнтер Йотингер, член на ХДС. Той добави, че съгласно него до срещата на водачите ще бъде реализиран прогрес. "Но това няма да е консенсус като този, който чакат някои членове на ХСС ", предизвести той.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР