Германската железопътна компания Дойче бан (Deutsche Bahn) реагира остро на

...
Германската железопътна компания Дойче бан (Deutsche Bahn) реагира остро на
Коментари Харесай

Стачка парализира обществения транспорт в Германия

Германската железопътна компания " Дойче бан " (Deutsche Bahn) реагира остро на стачката в Германия, която блокира превоза в огромна част от страната, съобщи ДПА.

" Милиони пасажери, които разчитат на влаковете и рейсовете, страдат от тази стачка , която е с несъразмерни мащаби. Не всеки може да работи от вкъщи си ", съобщи представител на " Дойче бан ". 

Той добави, че хиляди компании , които зависят от превоза на артикули посредством железопътния превоз, също ще пострадат. 

" Печелившите сега са петролните компании ", акцентира представителят на немската железопътна компания. Тя прекрати всички транспорти на дълги дистанции и огромна част от районните и крайградските железопътни услуги заради стачните дейности, проведени от профсъюзите   " Ферди " (Verdi) и  Е Фау Ге (EVG).
 Българска телеграфна агенция
По-рано " Дойче бан " разгласи, че не чака обстановката да се възстановява и във вторник (28 март).

Над 30 000 чиновници в железопътния превоз вземат участие в трудовия митинг , съгласно синдиката на работещите в железниците и превоза Е Фау Ге.

" Мотивацията на стачкуващите е доста мощна. Те са ядосани от нежеланието на работодателите да изпълнят настояванията им ", разгласи представител на профсъюза. 

Участниците в 24-часовата стачка упорстват за повишение на трудовите хонорари. 

Общественият превоз в огромна част от Германия спря в среднощ, отбелязва ДПА. Освен железопътния превоз са наранени и полетите през съвсем всички летища в страната. Нарушено е придвижването и на публичния, речния и морския превоз в 7 от 16-те провинции на Федералната република. Затворени са и някои от тунелите на автомагистралите в Германия. 
Източник: dariknews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР