Германската инвестиционна банка Deutsche Bank отчете печалба от 908 млн.

...
Германската инвестиционна банка Deutsche Bank отчете печалба от 908 млн.
Коментари Харесай

Deutsche Bank отчете най-голямата си печалба от 7 години насам

Германската капиталова банка Deutsche Bank регистрира облага от 908 млн. евро за първите три месеца на 2021 година Това е с близо 8 пъти повече в съпоставяне със същия интервал на предходната година и съставлява най-голямата тримесечна облага на институцията за последните 7 години.

Приходите на банката са се нараснали до 7,2 милиарда евро с 14% на годишна база, много над упованията на анализаторите от 6,6 милиарда евро. Най-голяма заслуга за мощният резултат имат звеното за вложения и за ръководство на активи, където приходите са се нараснали с 34% на година. Освен това банката остана „ суха “ от банкрута на хедж фонда Archegos, от който банки като UBS и Credit Suisse изгубиха милиарди.

Добрите резултати изстреляха нагоре цената на акциите на банката с 7% единствено в предиобедните часове. Акцията, която беше се обезценила до 5 евро през март 2020 година в този момент се търгува против 10,93 евро на борсата във Франкфурт.

Позитивната вълна в управлението  на Deutsche Bank стартира предходната година, когато положителната работа на капиталовото звено съумя да изкара банката на облага за първи път от 2014 година, откакто през 2019 година банката имаше загуба от 5,7 милиарда евро и на няколко пъти беше на ръба да бъде оповестена в неплатежоспособност. По-рано - през 2018 година -  банката даже беше обект на съществено следствие по обвинявания за пране на пари.

 

 
Източник: manager.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР