Германската икономика вероятно ще нарасне с 3,7% през 2021 г.

...
Германската икономика вероятно ще нарасне с 3,7% през 2021 г.
Коментари Харесай

IfW: Германската икономика ще се върне към предкризисните нива до края на 2021 г.



Германската стопанска система евентуално ще нарасне с 3,7% през 2021 година и ще доближи равнищата си от преди коронавирусната рецесия до края на годината, като напредъкът във ваксинацонната акция би трябвало да помогне за повишаване на износа и потреблението, съобщи в четвъртък немският стопански институт IfW.

По този метод IfW, който е един от водещите немски институти и част от група специалисти, съветваща държавното управление, ревизира прогнозата си от декември, когато очакваше стопански напредък от 3,1 на 100.

" Предкризисното равнище на икономическа продукция евентуално ще бъде надвишено още през третото тримесечие на настоящата година ", уточни IfW.

През 2020 година най-голямата стопанска система в Европа се сви с 4,9% заради коронавирусната пандемия.

За идната година IfW съобщи, че чака Брутният вътрешен продукт на Германия да нарасне с 4,8%, което също съставлява възходяща проверка от декемврийската прогноза за икономическа агресия от 4,5 на 100.

Само ден по-рано, че немската стопанска система ще нарасне през тази година с 3,1% вместо с 3,7%, съгласно предходни оценки. Икономическите държавни съветници също по този начин показаха, че чакат стопанската система да доближи предкризисното си равнище към края на 2021 или началото на 2022 година и да нарасне следващата година с 4 на 100.
Източник: bnr.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР