Германската футболна легенда Лотар Матеус, който е водил и националния

...
Германската футболна легенда Лотар Матеус, който е водил и националния
Коментари Харесай

Матеус има предпочитан избор за нов вратар на Байерн

Германската футболна легенда Лотар Матеус, който е водил и националния тим на България, счита, че някогашният му тим Байерн (Мюнхен) би трябвало да притегли вратаря Ян Зомер от Борусия (Мьонхенгладбах) за заместител на контузения Мануел Нойер.

36-годишният капитан е навън до края на сезона, откакто счупи крайници си на ски. Негов заместител е Свен Улрайх, само че Байерн ще търси и нов вратар през януарския трансферен прозорец.

Договорът на Зомер завършва през юни, което значи, че ще е по-евтин, само че вестник " Билд " счита, че немският първенец се е насочил към Кевин Трап от Айнтрахт Франкфурт, макар че контрактът на вратаря е до 2024 година. Матеус обяче има вяра, че привличането на 34-годишния Зомер има повече смисъл.

" Байерн ще има вратар от международна класа, който няма да подвига звук през лятото след завръщането на Нойер. Така това ще бъде добър трансфер за всички страни ", разяснява Матеус пред Sky.

Привличане на Кевин Трап не е добра концепция съгласно някогашния капитан на националния тим. " Поради една причина - той има контракт до 2024-та, Айнтрахт играе против Наполи в Шампионската лига и те се изкачват в шампионата ", счита Матеус.

" А в случай че си визиите борбата за вратарския пост в Байерн сред двама националния вратари идващото лято, то това ще докара до проблеми и Байерн няма потребност от това. Аз съм несъмнено за решението със Зомер ", добави Матеус.

" Зюддойче Цайтунг " заяви в понеделник, че Зомер се е срещал с управлението на Борусия в края на предходната година, с цел да приказва за бъдещето си. Според изданието вратарят има предпочитание да премине в Байерн. Обсъжда се това да стане против към 5 млн. евро.
 Появи се нов любимец за заместител на Нойер в Байерн Появи се нов любимец за заместител на Нойер в Байерн
Източник: sportal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР