Германската футболна федерация обяви във вторник, че създава група от

...
Германската футболна федерация обяви във вторник, че създава група от
Коментари Харесай

Германски легенди ще вдигат нивото на Бундестима

Германската футболна федерация разгласи във вторник, че основава група от известни някогашни национали, измежду които Карл-Хайнц Румениге и Матиас Замер, които би трябвало да се заемат с повдигането на равнището на националния отбор, който бе отстранен още след първата фаза на Световното състезание в Катар.

Тази група би трябвало да помогне на Бундестима да се приготви за Евро 2024, което Германия ще провежда след 18 месеца, съобщи президентът на федерацията Бернд Нойендорф.

Освен Замер и Румениге, съветът ще бъде формиран от Руди Фьолер, Оливер Кан и Оливер Минцлаф.

Селекционерът Ханзи Флик ще продължи да извършва функционалностите си до 2024 година.

Федерацията би трябвало да откри правоприемник на мениджъра на тима Оливер Бирхоф, който напусна поста си след неуспеха в Катар. Негов заместител би трябвало да бъде определен при започване на идната година.

От последните 11 мача, които Германия изигра на огромни шампионати (световни и европейско първенство), тимът е спечелил единствено три7 против Швеция на Мондиала 2018, против Португалия на Евро 2020 и против Коста Рика в Катар.
      
Тимът на Германия би трябвало да се оправя до края на сезона и без вратаря си и капитан Мануел Нойер. Футболистът на Байерн Мюнхен контузи съществено десния си крайник след завръщането си от Световното състезание, откакто практикуваше ски тичане.
Източник: gong.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР