Германската финансово-технологичната компания Wirecard повиши прогнозата за печалбата си през

...
Германската финансово-технологичната компания Wirecard повиши прогнозата за печалбата си през
Коментари Харесай

Разплащателната компания Wirecard отчете ръст на печалбата

Германската финансово-технологичната компания Wirecard увеличи прогнозата за облагата си през тази година откакто регистрира растеж на преводите за второто тримесечие. Финтех компанията чака оперативните й облаги да набъбнат до 765 милиона и 815 милиона евро през тази година. Първоначалните прогнози на компанията бяха за облага преди лихви, налози, такси и обезценка в размер на 760-810 милиона евро.

"През първата половина на годината растежът ни се форсира, заради което гледаме извънредно оптимистично към втората половина на 2019 година ", съобщи изпълнителният шеф Маркус Браун. Базираната в Мюнхен Wirecard увеличи прогнозите си по "Vision 2020 " и към този момент чака размер на преводите от 230 милиарда евро. Компанията увеличи също и прогнозата си за приходите през годината до 3.2 милиарда евро.

През второто тримесечие приходите от продажби на Wirecard са се повишили с 37.4% до 643 млн. евро. Печалбата преди лихви, налози и амортизации е повишена до 184 млн. евро за съответния интервал, което е растеж с 35.6%. В вероятност компанията ще заложи на цифровизация на бизнес процесите във всички браншове. "В резултат на непрестанно възходящия брой клиенти и възходящия размер на преводите, чакаме спомагателни икономии ", разясниха от компанията.

Wirecard е една от най-бързо разрастващите се цифрови платформи в региона на финансовата търговия. Германската компания предлага на бизнеса и на потребителите непрекъснато възходяща екосистема на услуги с добавена стойност за новаторски цифрови заплащания - онлайн, мобилни и на мястото на продажба.
Източник: banker.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР