Германската държавна телевизия ZDF излъчи материал за вноса и изгарянето

...
Германската държавна телевизия ZDF излъчи материал за вноса и изгарянето
Коментари Харесай

ZDF: България все по-често е цел за внос на отпадъци

Германската държавна телевизия ZDF излъчи материал за вноса и изгарянето на боклуци в България, в който предизвестява за сериозността на този проблем, грозящ здравето на хората.

" Ние сме първенци по разделно събиране на отпадъци и преработване. Въпреки, че квотите за преработване наподобяват сносно на хартия, действителността не е красива и наподобява по този начин: Планини от боклуци в страни, които би трябвало да се оправят с нашия проблем. Много от тях даже не са рециклируеми и от това страдат тези, които генерират минимум боклуци ", се споделя в репортажа.

Журналистът на ZDG Волф-Кристиян Улрих предава от Бобов дол, където се среща хора възмутени от прахоляка, стелещ се от комините на Топлоелектрическа централа " Бобов дол ". 

В репортажа България е избрана като " една от главните страни, импортиращи боклуци от Западна Европа ". Германският публицист е стигнал до извода, че множеството отпадъци, които се внасят са от Италия, и се изгарят в разнообразни топлоелектрически централи, като тази в Бобов дол. 
 
Източник: segabg.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР