Германската бегачка на дълги разстояния Сара Бенфарес сложи край на

...
Германската бегачка на дълги разстояния Сара Бенфарес сложи край на
Коментари Харесай

Хваната с допинг атлетка прекратява кариерата си

Германската бегачка на дълги дистанции Сара Бенфарес постави завършек на кариерата си в леката атлетика след обвинявания в приложимост на допинг и диагноза за тежко заболяване, заяви Saarlandischer Rundfunk, представен от ДПА.

Според юриста й Дубравко Мандич 22-годишната атлетка няма да се състезава повече и се чака допинг казусът да бъде завършен скоро.

Баща й Самир Бенфарес разкри по-рано пред френски медии, че тя е диагностицирана с рак на костите и ще завърши кариерата си.

Германската анти-допинг организация (NADA) съобщи през януари, че Бенфарес е дала позитивна проба за EPO и тестостерон предходната година. Бе стартирана и наказателно процедура, защото използването на допинг е престъпно закононарушение в Германия. Мандич посочи, че не съставлява сестрата на Бенфарес - София, която също даде позитивна проба за EPO предходната година. Сестрите са отраснали покрай Париж, само че се състезават за Германия.

Сара Бенфарес приключи на 12-о място на 5000 м на Европейското състезание през 2022 и се целеше в присъединяване на Олимпийските игра в Париж. По-младата й сестра София бе трета на 3000 м предходната година на Европейското състезание за младежи.
 Хванаха с допинг участник на 4 олимпиади
Хванаха с допинг участник на 4 олимпиади

Христос Воликакис е дал позитивна проба от Рио 2016
Източник: topsport.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР