Германска крайнолява групировка пое отговорност за саботажа на електрическата инфраструктура,

...
Германска крайнолява групировка пое отговорност за саботажа на електрическата инфраструктура,
Коментари Харесай

Крайнолява група пое отговорност за палежа в германския завод на Tesla


Германска крайнолява формация пое отговорност за саботажа на електрическата инфраструктура, който принуди американския производител на електрически коли Tesla да спре производството в завода си край Берлин, се споделя в известие, оповестено на уеб страницата Indymediа, съобщи Агенция Франс Прес.

" С нашия бойкот си поставихме за цел да реализираме допустимо най-голямото спиране на електрозахранването на фабриката Gigafactory на Tesla - се споделя в изказването на " Група Вулкан ", оповестено в платформата, употребена от крайнолевите деятели.

По-рано тази заран пожар извади от строя електрически дирек наоколо до площадката на Tesla на юг от немската столица. Заводът на американския авто производител трябваше да спре производството си поради спирането на електрозахранването, което засегна и близките обитаеми места.

Полицията разгласи, че стартира следствие по съмнение за тенденциозен палеж, а ръководителите на завода и локалните управляващи също осъдиха действието като съзнателно.

Tesla " изяжда земя, запаси, хора и работна ръка и в подмяна изплюва 6000 джипа, машини за ликвидиране и чудовищни камиони седмично ", осъди групата известието си, оповестено в Indymedia.

Активистите упрекват завода, че " замърсява подпочвените води и употребява големи количества от така и така оскъдната питейна вода за своите артикули ".

Откритият през 2022 година цех Gigafactory на Tesla край Берлин е първият индустриален обект на американската група в Европа, където тя ще създава своя флагмански SUV - Model Y, за потребителите на целия континент.

Изграждането му в гориста околност в района Бранденбург провокира съпротивата на екологични групи. Тяхната угриженост беше възобновена от проектите на Tesla да разшири обекта, с цел да удвои индустриалния си потенциал.

По време на консултативното гласоподаване на жителите на съответната община през февруари огромното болшинство гласоподава срещу разширението, което беше предмет на многочислени обществени диспути, проведени от представители на Tesla и общината, с цел да обяснят плануваното развиване. /БГНЕС

Източник: eurocom.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР