Германия твърдо стои зад европейската перспектива за Западните Балкани и

...
Германия твърдо стои зад европейската перспектива за Западните Балкани и
Коментари Харесай

Меркел: Твърдо стоим зад европейска перспектива за Западните Балкани

Германия твърдо стои зад европейската вероятност за Западните Балкани и поддържа страните в района в напъните им за промени, оповестиха от кабинета на немския канцлер Ангела Меркел.

„ Поради късното разгласяване на отчетите за страните, крайният период за решение за започване на договаряния за присъединение с Македония и Албания беше къс. Преди това решение федералното държавно управление би трябвало да получи единодушието на Бундестага “, са споделили от кабинета на Меркел в отговор на въпрос на черногорския вестник “Победа ”, за коментар на решенията на Съвета на Европейски Съюз да отсрочи започването на договарянията с Македония и Албания.

Европейски Съюз отсрочи решението за започване на договаряния за присъединение с двете страни в средата на месеца. Скопие и Тирана получиха нов период, октомври тази година, когато членовете на Европейски Съюз ще разгласят дали тези страни ще стартират договарянията.

Германският канцлер в края на двудневната среща на върха на водачите на Европейски Съюз в Брюксел, на която беше отсрочено решението за договаряния, даде обещание да направи всичко, с цел да се дефинира дата за началото на договарянията за участие на Македония в Европейски Съюз до октомври и че ще употребява цялата си политическа тежест за това позитивно решение. /БГНЕС
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР