Германия ще увеличи доставките на оръжия за Украйна в резултат

...
Германия ще увеличи доставките на оръжия за Украйна в резултат
Коментари Харесай

Германия изпраща още 2700 зенитни ракети на Украйна

Германия ще усили доставките на оръжия за Украйна вследствие на съветската инвазия, като изпрати в страната 2700 зенитни ракети, съобщи Агенция Франс Прес, базирайки се на държавен източник.

Одобрената доставка включва комплекси „ Стрела “ руско произвеждане, които по-рано са били на въоръжение в армията на комунистическата Източна Германия.

Първата пратка оръжия от Германия от 1000 противотанкови и 500 американски зенитни ракети „ Стингър “ към този момент е изпратена на фронта, заяви държавното управление в сряда.

Тези дейности пристигнаха след поврат в дългогодишната политика на Германия да не изпраща оръжия в зони на спор – позиция, кореняща се в чувството за виновност поради войните на нацистите, отбелязва Агенция Франс Прес.

Канцлерът Олаф Шолц съобщи в събота, че съветската инвазия съставлява „ преломна точка в историята “, която кара Германия да премисли целите си. Той даде обещание 100 милиарда евро в допълнение за подсилване на въоръжените сили на страната.

Също в събота държавното управление утвърди доставката на оръжия немско произвеждане за Украйна през трети страни, в това число 400 противотанкови гранатомета, изпратени от Нидерландия.

Преди ескалацията на спора Германия бе дала обещание на Украйна само каски и полева болница.
Източник: bnr.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР