Германия ще удвои военната помощ за Украйна до 8 млрд.

...
Германия ще удвои военната помощ за Украйна до 8 млрд.
Коментари Харесай

През 2024 г.: Германия удвоява военната помощ за Украйна до 8 млрд. евро

Германия ще удвои военната помощ за Украйна до 8 милиарда евро през 2024 година Това съобщи министърът на защитата Борис Писториус пред телевизия ARD.
" Това е мощен сигнал към Украйна, който демонстрира, че не се отхвърляме от нея, когато интернационалното внимание е ориентирано към войната сред Израел и " Хамас ", акцентира Писториус. Той добави, че увеличението на средствата е в отговор на опита от тази година, който е посочил, че плануваните суми се изчерпват бързо.
Коалиционното държавно управление на канцлера Олаф Шолц реализира съглашение за удвояване на първичния пакет от военна помощ за Украйна, състоящ се основно от военно съоръжение. Решението би трябвало да бъде публично утвърдено от немските депутати, отбелязва Франс прес.
Ако помощта за Украйна бъде утвърдена от немския парламент, където ръководещата коалиция има болшинство, нарастването ѝ ще увеличи разноските за защита на Германия до 2,1% от Брутният вътрешен продукт или над равнището от 2%, с което се ангажират всички членове на НАТО.
Източник: bulnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР