Германия ще спре изцяло закупуването на руски въглища на 1

...
Германия ще спре изцяло закупуването на руски въглища на 1
Коментари Харесай

Германия спира руските въглища до 20 дни, а петрола - на 31 декември

Германия ще спре напълно закупуването на съветски въглища на 1 август, а на съветски нефт - на 31 декември тази година, съобщи на конференция в Сидни немският заместник-министър на финансите Йорг Кукис, представен от Ройтерс и Българска телеграфна агенция.

По-трудното предизвикателство ще бъде покриването на разликата, която ще остане, когато Европейски Съюз се откаже от 158-те милиарда кубични метра газ, които Русия доставя всяка година, акцентира Кукис пред енергийния конгрес в Сидни, проведен взаимно от австралийското държавно управление и Международната организация по енергетика.

Русия доставя 40% от въглищата и петрола, употребявани в Германия, означи зам.-министърът. " Всеки, който знае историята на петролопровода " Дружба ", който бе инструмент още на руската империя над Източна Европа, схваща, че отводът от тази взаимозависимост не е нещо просто, но ще го реализираме след няколко месеца ", акцентира той.

Германия приготвя с ускорени темпове плаващи терминали за импорт на полутечен природен газ, който да помогне за покриването на дефицита. Кукис обаче уточни, че Съединени американски щати и Катар могат дружно да доставят на Европа единствено към 30 милиарда кубически метра полутечен газ годишно.

" Не можем просто да си представим, че този проблем не съществува ", добави Кукис. Той означи, че Германия е фокусирана върху прехода към нулеви въглеродни излъчвания и е въвела закони, целящи ускорение на развиването на планове за възобновима сила, само че газът ще бъде от значително значение за смяната.
Източник: segabg.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР