Германия ще подпише договори за внос на втечнен газ и

...
Германия ще подпише договори за внос на втечнен газ и
Коментари Харесай

Германия ще подпише договори за внос на втечнен газ и водород

Германия ще подпише контракти за импорт на полутечен газ и водород в границите на визитата на канцлера Олаф Шолц в Персийския залив, което стартира през днешния ден.

Три страни в Персийския залив ще посети канцлерът Олаф Шолц този уикенд - Саудитска Арабия, Катар и Обединените арабски емирства, с цел да завърши енергийни контракти в опит за превъзмогване на енергийната взаимозависимост от Русия.

Още преди да отпътува държавната делегация, министърът на стопанската система Роберт Хабек заяви, че Германия ще внася полутечен газ от Обединените арабски емирства. Три LNG терминала незабавно строи Германия на Северно и Балтийско море, които ще бъдат подготвени до края на годината.

" Зимата ще е сложна. Но и идната няма да е по-лека, тъй като към момента не сме подсигурили дълготрайния импорт на полутечен газ. Освен това тази година въпреки всичко имаше импорт от Русия, само че следващата година към този момент няма да има. Единственото преимущество на идната зима е, че към този момент ще знаем, какво ни чака ", предвижда пред " Хоризонт " енергийният специалист Тобиас Федерико.

Източник: cross.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР