Германия ще изтегли част от войските си, принадлежащи към анти-ИД-коалицията

...
Германия ще изтегли част от войските си, принадлежащи към анти-ИД-коалицията
Коментари Харесай

Германия изтегля част от войските си от Ирак

Германия ще изтегли част от войските си, принадлежащи към анти-ИД-коалицията в Ирак, съобщи Министерството на защитата. Събитията са поради вероятните последици от офанзивата на американския удар с дрон, умъртвил върховен ирански военачалник.

Около 30 военнослужещи, ситуирани в Багдад и Таджи, ще бъдат преместени в Йордания и Кувейт, съобщи представител на Министерството на защитата пред Агенция Франс Прес, като добави, че изтеглянето “ще стартира скоро ”.

Германия е разположила към 415 бойци като част от обединението срещу ИД, като към 120 от нейните войски са ситуирани в Ирак.

Ходът на Германия пристигна, откакто иракският парламент одобри резолюция, с която упорства държавното управление да приключи съглашението си с обединението, ръководена от Съединени американски щати.

Външният министър Хайко Маас съобщи, че в основата на немското военно наличие в Ирак е “поканата от иракското държавно управление и парламент ”.

“Ако това към този момент не е така… тогава липсва правно съображение да бъдем там. Трябва да изясним това с виновните в Багдад допустимо най-скоро. ”

Канцлерът Ангела Меркел, президентът на Франция Еманюел Макрон и английският министър председател Борис Джонсън в взаимно изказване в неделя приканиха Ирак да не заплашва борбата с джихадистите от ИД.

“Запазването на (анти-ИД) обединението е от огромно значение в този подтекст. Призоваваме иракските управляващи да продължат да оказват нужната поддръжка на обединението ”, обявиха те. /БГНЕС
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР