Германия съобщи днес, че получава по-малко петрол, но все още

...
Германия съобщи днес, че получава по-малко петрол, но все още
Коментари Харесай

Теч в тръбопровода Дружба намалява руските петролни потоци към Германия

Германия заяви през днешния ден, че получава по-малко нефт, само че към момента има задоволително доставки, откакто Полша откри теч в тръбопровода " Дружба ", който доставя недопечен нефт от Русия за Европа, който съгласно Варшава евентуално е породен от повреда, а не от бойкот, съобщи Reuters .

Откриването на теча по основното трасе, по което се придвижва нефт за Германия, стана нощес.

" В момента сигурността на доставките в Германия е обезпечена ", съобщи представител на Министерството на стопанската система в изказване, изпратено по е-поща. " Рафинериите в Шведт и Леуна не престават да получават недопечен нефт по тръбопровода " Дружба ". "

Рафинерията в Шведт, която доставя 90% от горивото за Берлин, съобщи в изказване по електронната поща, че доставките се правят при понижен потенциал.

Германия съобщи, че се надява скоро да получи повече информация от Полша за повода за теча и за метода, по който той може да бъде отхвърлен.

След като предишния месец бяха открити огромни течове в газопроводите " Северен поток 1 " и " Северен поток 2 ", минаващи от Русия към Европа по дъното на Балтийско море, Европа е в положение на нараснала паника по отношение на сигурността на енергийната си инфраструктура.

Висшият чиновник на Полша, отговарящ за енергийната инфраструктура, Матеуш Бергер, съобщи, че течът в газопровода " Дружба " най-вероятно е породен от " инцидентна щета ".

Бергер заяви, че течът е бил локализиран на 70 км западно от Плоцк, където се намира най-голямата рафинерия в Полша, благосъстоятелност на PKN Orlen. В резултат на това част от потенциала за транспорт към Германия не е разполагаем, сподели той и добави, че ремонтът евентуално " няма да отнеме доста време ".
Източник: varna24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР