Германия разби наркомрежа от наркодилъри от Търговищко, които са действали

...
Германия разби наркомрежа от наркодилъри от Търговищко, които са действали
Коментари Харесай

Германия разби мрежа от български наркодилъри във Франкфурт

Германия разруши наркомрежа от наркодилъри от Търговищко, които са работили на територията на град Франкфурт. Това излиза наяве от известие на българската прокуратура.

Досъдебното произвеждане е формирано в края на 2020 година от прокуратурата във Франкфурт на Майн. При координирани дейности на Федералната престъпна работа на Федерална Република Германия в Франкфурт на Майн, българската Специализирана прокуратура и ГДБОП на 23.11.2021 година е била проведена взаимна полицейска интервенция на територията на двете страни - в областите Северен Рейн-Вестфалия и Хесен, както и област Търговище.

В хода на дейностите по следствието във Федерална Република Германия в началото са арестувани 12 български жители, като на петима от тях са повдигнати обвинявания за управление и присъединяване в проведена незаконна група, настояща на територията на гр. Франкфурт, за владеене и разпространяване на наркотични субстанции. Извършени са претърсвания на 14 адреса, при които са открити и конфискувани голям брой доказателства, относими към предмета на следствието.

При осъществените претърсвания на адреси в гр. Попово и с. Кардам са открити и конфискувани документи, компютърни конфигурации, мобилни телефонии и други доказателства, свързани с незаконната активност на групата. Те ще бъдат предадени на Прокуратурата на Франкфурт на Майн за приобщаване към воденото във Федерална Република Германия следствие.

Неутрализирането на незаконното съдружие е резултат от едногодишни старания и съдействие на немските и българските правосъдни и полицейски органи в противодействието на проведената престъпност, твърди българското държавно обвиняване.
Източник: segabg.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР