Германия проучва евентуално сключване на тристранно споразумение за солидарност с

...
Германия проучва евентуално сключване на тристранно споразумение за солидарност с
Коментари Харесай

Германия проучва сключването на тристранно споразумение за газова солидарност с Италия и Швейцария

Германия изследва вероятно подписване на тристранно съглашение за взаимност с Италия и Швейцария, посредством което страните да си дават взаимна поддръжка при положение на дефицит на газ, заяви икономическото министерство в Берлин, представено от Българска телеграфна агенция.

Това е удостоверил нощес в Давос икономическият министър Роберт Хабек след разговари с представители на Федералния съвет (правителството) на Швейцария, заяви представител на министерството пред Ройтерс. Споразумението има за цел да отбрани изключително уязвими потребителски групи, каквито са частните семейства и обществени институции при положение на сериозен процес на обстановката с газа, съгласно държавния представител.

След като Русия понижи износа си на газ за най-голямата европейска стопанска система, Германия към този момент подписа сходни съглашения с Дания, Чехия и Австрия.

Въпреки това Берлин се сблъска с компликации да накара европейските сътрудници да подпишат споразуменията за шерване на газ, в случай че се стигне до сериозен дефицит, споделиха през септември представители на икономическото министерство.

Германски вестник " Велт " уточни като причина за забавянето на договарянията различията по отношение на обезщетенията, които Берлин ще би трябвало да заплати на своите компании за износа на количествата газ, които ще обезпечат за партньорските страни.

На този декор Норвегия изнася доста повече за Германия, в сравнение с за която и да е друга страна, като синьото гориво е главният й експортен артикул, заяви Германо-норвежката комерсиална камара, базирайки се на публични данни за норвежкия външнотърговски баланс.

Германия е внесла артикули на стойност към 726 милиарда крони (73,4 милиарда долара) от скандинавската страна през 2022 година Това съставлява удвояване на размера на вноса спрямо 2021 година

Германия към този момент е най-голямата дестинация за норвежкия експорт, показват специалистите на Търговската камара. Само доставките на газ за Германия са били за 621 милиарда крони (62,8 милиарда долара).

Общо износът на Норвегия възлиза на към 2,6 трилиона крони (262,9 милиарда долара) през 2022 година, което е с 87,2 на 100 повече спрямо 2021 година.

Според данните за външнотърговски баланс на страната главната причина за голямото нарастване на износа е бил природният газ. Като най-големи дестинации за норвежкия експорт след Германия се подреждат Англия, Франция и Белгия.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР