Германия представи в сряда проект за реформи в областта на

...
Германия представи в сряда проект за реформи в областта на
Коментари Харесай

Германия обяви план за имиграционна реформа, за да се справи с недостига на работна ръка

Германия показа в сряда план за промени в региона на имиграцията, придобиването на умения и насърчаването на имиграцията от страните от Западните Балкани - опит на държавното управление на канцлера Олаф Шолц да се оправи с в най-голямата стопанска система в Европа, съобщи " Ройтерс ".

" С това ние поставяме основата за ново начало в миграционната политика ", написа в " Туитър " министърът на финансите Кристиан Линднер, откакто кабинетът утвърди промените. " Всеки, който може да способства за икономическия триумф на страната като дипломиран служащ, е добре пристигнал ", добави той.

Една от промените е нов имиграционен закон, който има за цел да се оправи с главните спънки пред мигрантите в Германия, изключително за тези, идващи от страни отвън Европейския съюз.

Проектозаконът, забелязан от " Ройтерс ", гласи, че промяната може да усили броя на служащите от страни отвън Европейски Съюз с 60 хиляди души годишно.

Той предлага на задграничните служащи три метода за влизане в страната. Първият изисква професионална или университетска тапия, приета в Германия, и трудов контракт.

Вторият изисква най-малко две години опит в съответния бранш и тапия или професионално образование.

 Работници от Западните Балкани: боязън от обществен дъмпинг в Германия Работници от Западните Балкани: боязън от обществен дъмпинг в Германия

Третият е нова " карта с благоприятни условия " за хора, които нямат предложение за работа, само че имат капацитет да намерят работа. Картата следва точкова система, която взема поради квалификации, езикови умения, професионален опит, връзка с Германия и възраст.

Кабинетът утвърди и закон за образованието, който дава право на младежите на платено образование отвън работното място. Федералната организация по труда на Германия ще заплаща до 67% от чистата заплата за продължителността на образованието.
Кабинетът реши също по този начин да удължи наредбите за търсещите работа от Албания, Босна и Херцеговина, Косово, Република Северна Македония, Черна гора и Сърбия, които преди този момент се очакваше да изтекат в края на годината. Германия ще може да наема до 50 хиляди служащи годишно от тези страни.
Източник: dnevnik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР