Германия предаде на българските власти Иво Масларов - издирван от

...
Германия предаде на българските власти Иво Масларов - издирван от
Коментари Харесай

Обвиняват сина на Емилия Масларова за поръчител на „Бялата роза“

Германия съобщи на българските управляващи Иво Масларов - търсен от 2 години и половина като гарант на убийството на Станка Марангозова. Случаят стана прочут като " Убийството с бялата роза ”, защото на мястото на престъплението служителите на реда откриха пластмасова бяла роза, откършена от патрон.

Кървавият атентат се проверява от Софийската военно-окръжна прокуратура (СОВП), тъй като един от обвинените по него е полковник от Националната работа за защита. От през днешния ден Иво Масларов е в ареста на бул. " Г. М. Димитров ” в София, предявено му е повдигнатото задочно обвинявания, разпитан е в наличието на юриста му и му е наложена прокурорска мярка от 72 часа, заяви капитан Емилия Деянова, представител на СОВП. Та посочи, че Масларов е бил арестуван при инспекция в метрото в Берлин, външността му не изменена, или най-малко не дотолкоз, че да затрудни да бъде открита самоличността му.

На 10 октомври 2019 година към 21 ч Станка Марангозова се прибира в дома си в столичния квартал " Младост 1 ”. Паркира своя автомобил " Пежо ” до оградата на Окръжна болница " Св. Анна ” на улицата до блока, в който живее с приятеля си. Говори по мобилния телефон, по тази причина не слиза незабавно от колата. От тъмното се доближава моторист с каска и черни облекла откъм шофьорската седалка на автомобила. С едната ръка почуква на стъклото, а с другата държи букет от бели изкуствени рози, измежду които е прикрит револвер със заглушител. Когато Станка смъква стъклото и се обръща към непознатия, той стреля три пъти в лицето ѝ.

Убийството е разкрито след няколко месеца, като това е един от редките случаи, при които криминалисти стигат от причинителя, през уредника до поръчителите. Отначало полицията залавя дребния наркодилър Венцислав Пиров. Той е шмекер от квартал " Люлин ” и с цел да си облекчи ситуацията издава съдружника си Петър Костов-Стъкларя от кв. " Левски ”, с който са лежали в пандиза и след това дружно продавали дрога. Пиров разказал, че двамата работели като пласьори за полковника от НСО Борис Иванов. През есента на 2019 година офицерът им дал задачата да унищожават Станка Марангозова, срещнал ги с поръчителя Иво Масларов. На среща четиримата говорили по какъв начин да се приготви и реализира покушението.

Държавният телохранител Иванов съветвал Пиров и Стъкларя по какъв начин професионално да наблюдават набелязаната жертва. На " Пежото ” на дамата било инсталирано електронно устройство, което излъчва сигнал и когато и да е на денонощието се знаело къде се намира автомобила. Минути преди стрелбата Стъкларя карал мотор, следвал сигнала от това устройство и носел букета с бели рози и револвера. Той е физическият причинител на убийството, Пиров не е взел участие даже в следенето, по тази причина в последна сметка е единствено очевидец по делото. Малко откакто той проговаря, цялостни признания прави и Стъкларя, който демонстрира мястото на язовира край кв. " Чепинци ”, където след покушението е изхвърлил мотора.

Докато напролет на 2020 година текат разкритията, Иво Масларов - доведен наследник на някогашната обществена министърка Емилия Масларова, отпътува за чужбина. Той се скрива там, разгласен е за търсене с алена бюлетина на Интерпол, за него е издадена Европейска заповед за арест. Полицията проверява и втори обвинен като гарант - ресторантьорът Веселин Денков-Весо Брадата, брачен партньор на Мис България 2001 година Ивайла Бакалова. За него се твърди, че е дал пари - към 200 000 лева на Иво Масларов, който се предал на полковника от НСО, с цел да провежда атентата, да остави от сумата за себе си, а с останалата част да заплати на килъра.

Мотивът за разстрела: Станка Марангозова трябвало да замълчи вечно

Станка Марангозова страдала от левкемия и є оставали единствено няколко месеца живот. Според криминалисти Иво Масларов и Веселин Денков - Весо Брадата, знаели за онкологичното є заболяване, само че се бояли, че тя ще даде показания като очевидец по дело за рекет против тях. То било планувано в спецсъда за 11 октомври 2019 година - денят след убийството на 47-годишната жена.

През 2009 година Иво Масларов дал на Марангозова, която работела като лицензиран брокер на борсата, 150 000 евро, с цел да ги влага в акции и да ги върне с облага. Тя не изпълнила ангажимента, само че твърди, че върнала парите от лични спестявания. Той обаче траял да я натиска за обещаните облаги и я предиздвикал принудително да подпише заповеди на заповед. По-късно Веселин Денков-Весо Брадата откупил от Масларов вземанията и се стигнало до лишаване на жилището на Марангозова, в който тя се барикадирала и се оплакала ан ГДБОП. Страхът на двамата бил, че Марангозова може да уточни пред съда имената на предприемачите, с чиито пари са работели, защото най-вероятно става дума за пране на мръсни пари.

Източник: " Труд "
Източник: inews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР