Германия потребява със 7,1 на сто по-малко ток през първата

...
Германия потребява със 7,1 на сто по-малко ток през първата
Коментари Харесай

Кризата си казва думата. И немците започват да се свиват

Германия използва със 7,1 на 100 по-малко ток през първата половина на годината, регистрира Асоциация " Енергиебиланцен " (Arbeitsgemeinschaft Energiebilanzen), представена от организация dpa-AFX, представено от Българска телеграфна агенция

 Доклад на организацията показва, че главните аргументи за това са покачващите се цени на силата и слабата стопанска система. Същевременно това значи, че понижаването на цените и мощният стопански напредък могат още веднъж да спрат мечтаното развиване по аргументи, свързани с политиката за климата, отбелязва електронното издание на списание " Шпигел ".
-->
Въпреки фрапантния спад на цените спрямо първата половина на 2022 година, равнището им обаче към момента е доста по-високо от това през 2021 година Освен това има забележителен спад в производството в енергийноинтензивните сектори на химическата индустрия, металодобива, производството на хартия и стъкло. Ефектите от увеличението на потреблението, дължащо се на малко по-ниските температури и повишаването на популацията, са доста по-слаби от последствията от свиването в потреблението.

Според отчета потреблението на сила от всички енергийни източници се е нараснала единствено при възобновимите източници – с 0,6 %. Потреблението на нефт е спаднало с 2 %, а това на природния газ - с 10,1 %. Експертите установяват, че от една страна спадът се дължи на пониженото ползване на природен газ в индустрията, а от друга, че потреблението от битови клиенти и дребния бизнес е с към 10 на 100 под междинното дълготрайно равнище.

Потреблението на черни въглища е намаляло с 10,8 % през първата половина на годината. Според данните  потреблението на въглища в електроцентралите е намаляло с съвсем 19 %. Потреблението на лигнитни въглища пък е спаднало с към 18 %. От асоциацията изясняват тази наклонност и с пониженото ползване на електрическа енергия в Германия и " удобните условия за произвеждане в прилежащите страни`. Производството на електрическа енергия от нуклеарна сила също бележи спад с 57 % заради разширение на работата и прекъсването на последните три електроцентрали в страната. 

Според отчета 3,1 милиарда киловатчаса електрическа енергия са били изнесени в чужбина през първата половина на годината.  През първата половина на 2022 година са били 17,4 милиарда киловатчаса. Асоциацията уточни, че Германия се е трансформирала в чист вносител с остатък от импорт от 6,4 милиарда киловатчаса през второто тримесечие. Така на процедура страната е съумяла отчасти да се възползва от по-евтините варианти за произвеждане в прилежащите страни. 

Разширяването на възобновимите енергийни източници в други европейски страни също напредва и усилва предлагането, показват от организацията. Експертите й дефинират по-високия баланс на Германия като знак за работещ европейски вътрешен пазар на електрическа енергия, написа БТА
Източник: standartnews.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР