Германия пое контрола над руските рафинерии на територията ѝ, за

...
Германия пое контрола над руските рафинерии на територията ѝ, за
Коментари Харесай

Ивайло Мирчев: Германия пое контрола над руските рафинерии, у нас “Лукойл” е поел контрола над българския интерес

Германия пое контрола над съветските рафинерии на територията ѝ, с цел да отбрани жителите си. У нас е противоположното - съветската рафинерия е поела контрола над решенията, които сякаш би трябвало да се взимат в полза на България. Това написа претендентът за депутат от “Демократична България ” Ивайло Мирчев.

От месеци България предлага да поеме действен надзор над рафинерията на “Лукойл ” или петролът, приближаващ от Русия (сорт " Уралс " ) да бъде обложен със характерна такса, която да се върне при потребителите, с цел да поевтинеят горивата по бензиностанциите в България с най-малко 70-80 стотинки, вместо облагите да отиват в дъщерното сдружение на “Лукойл ” - “Литаско ”.

Освен вдишване на надзор над рафинерията, “Демократична България ” предлага да бъде заменена и “калинката ”, която държи " златната акция " на българската страна, защото вместо да следи за българския интерес, представителят ни в “Лукойл ” обслужва съветския.

“Нито едно от тези оферти на “Демократична България ” не бяха признати. Днес Германия направи с съветските рафинерии това, което ние месеци наред предлагахме. Германия отбрани жителите си, България - не. Значи в Германия може, а у нас - не? ”, разяснява Мирчев, който е лидер на листите на “Демократична България ” в Бургас и Разград.

В идващия парламент решаването на проблема с рафинерията на “Лукойл ” и цената на горивата ще бъде приоритет на “Демократична България ” от ден първи.

“Нека да не бъдем проводник на съветските ползи в България, трансформирайки се в задна врата за съветските петролни доставки в Европа за сметка на българските жители ”, разяснява Мирчев.

Тази обява е платена политическа реклама. Статията не е журналистически материал и не отразява публицистичната политика на Darik.bg. Медията не може да подсигурява стандарти като обективност и меродавност за оповестено платено наличие.
Източник: dnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР