Германия отделя 10 млрд. евро за закупуването на 35 изтребителя

...
Германия отделя 10 млрд. евро за закупуването на 35 изтребителя
Коментари Харесай

Германия отделя €10 млрд. за 35 изтребителя F-35

Германия отделя 10 милиарда евро за закупуването на 35 изтребителя F-35A Lightning II. Това сочи държавен документ, с който Bloomberg разполага, и който отразява обещанието на канцлера Олаф Шолц да усили разноските за защита.

Средствата ще дойдат от финансиран с дълг специфичен фонд от 100 милиарда евро, който Шолц разгласи малко след пълномащабното навлизане на Русия в Украйна през февруари. Доставките по проекта са планувани да се осъществят сред 2026 и 2029 година Цената включва продукти като ракети въздух-земя и наземна инфраструктура.

Шолц даде обещание в тирада пред Народното събрание след офанзивата на Русия, че Германия ще влага „ повече от “ задачата на НАТО за вложения от 2% от брутния вътрешен артикул годишно в защитата.

Голямото търсене в отбранителните компании и други проблеми с публичните поръчки попречиха устрема към разноски. Министърът на защитата Кристин Ламбрехт неотдавна ревизира задачата от 2% от Брутният вътрешен продукт и сподели, че Берлин ще я реализира „ приблизително през идващите пет години “.

Припомняме, че скорошният крах на Германия да реализира задачата от 2%, контрактувана от Организацията на Северноатлантическия контракт, беше източник на търкания със Съединени американски щати, изключително при някогашния президент Доналд Тръмп.

Само преди към седмица пък стана ясно, че НАТО евентуално ще увеличи прага си от 2% от Брутният вътрешен продукт за защита поради сянката на войната в Украйна.
НАТО се готви за по-големи разноски за защита
Ако обявата е била забавна и потребна за Вас, не пропускайте да ни последвате в обществените мрежи Фейсбук, LinkedIn, Twitter и Instagram, както и да се запишете за E-mail бюлетина ни. За вести, свързани с екологично, обществено и корпоративно ръководство (ESG), посетете профилирания уебсайт ESGnews.bg.
 Economic.bg News Запишете се за нашия бюлетинизтребители изтребители F-35 договорка за изтребители нови изтребители Германия ПоследниНай-четениБюджет и финанси 36 Германия отделя €10 милиарда за 35 изтребителя F-35 Регулации 72 „ Санкции, надвишаващи лек автомобил “: Корекцията на винетки е още веднъж на дневен ред Финанси 348 Кредитирането в еврозоната ще се свие – за първи път от девет години Бюджет и финанси 240 Политическата рецесия в България евентуално ще „ посиви “ стопанската система Компании 11698 „ Транспрес “ откри логистичен център „ без аналог “ за 16 млн. лева в България Политика 8316 ГЕРБ изненада с претендента си за министър председател Политика 7394 Правителството заплаши Нидерландия и Австрия с „ ответни ограничения “ Телекомуникации 6582 Първият подводен кабел през Арктика си откри вложител Всички вести Източник: economic.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР