Германия очаква от Вашингтон да наложи наказателни митнически тарифи върху

...
Германия очаква от Вашингтон да наложи наказателни митнически тарифи върху
Коментари Харесай

Германия очаква от 1 май САЩ да въведе мита за стомана и алуминий от ЕС

Германия чака от Вашингтон да наложи наказателни митнически цени върху вноса на алуминий и стомана от Европейски Съюз от 1-ви май, заяви в четвъртък неназован държавен източник единствено няколко часа преди канцлерът Ангела Меркел да отпътува за Съединените щати на еднодневна работна аудиенция.

„ От днешна позиция би трябвало да приемем, че американските митнически цени ще влязат в действие от 1-ви май, когато е крайният период за краткотрайното изключване на Европейски Съюз от въведените преди време мита “, съобщи източник от немското държавно управление в навечерието на договарянията сред президента на Съединени американски щати Доналд Тръмп и канцлера Меркел, оповестява „ Ройтерс “.

„ Чак по-късно забележим по какъв начин ще се оправим с този проблем “, добави той.

През предишния месец Тръмп разгласи, че Съединените щати ще наложат цени от 25% за вноса на стомана и от 10% за вноса на алуминий, потвърждавайки, че задграничният внос вреди на националната сигурност на Съединени американски щати, като подкопава вътрешното произвеждане, което е належащо за поддържане на военната подготвеност.

След недоволства от страна на редица американски съдружници Доналд Тръмп дефинира краткотрайно освобождение на основни сътрудници, в това число Канада и Европейския съюз, от тези нови високи мита, което е в действие до 1-ви май.

Същият източник от немското държавно управление съобщи, че измежду целите на Меркел по време на визитата ѝ във Вашингтон ще бъде и задълбочаването на икономическите връзки със Съединени американски щати, добавяйки, че Берлин е подготвен да предоговори индустриалните митнически цени със Съединените щати.
Източник: blitz.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР