Германия очаква до 2022 г. да похарчи около 78 млрд.

...
Германия очаква до 2022 г. да похарчи около 78 млрд.
Коментари Харесай

Германия харчи 78 млрд. евро за мигранти

Германия чака до 2022 година да похарчи към 78 милиарда евро за въпроси, свързани с миграцията. В тях влизат 31 милиарда евро за битка с аргументите, които харат хората да изоставен домовете си и да се насочат към Европа, написа Der Spiegel, съобщи Инвестор.бг.

Списанието се базира на документ, направен от Министерството на финансите в Берлин, което прави оценка, че федералните разноски ще са към 70 милиарда евро до 2022 година, плюс спомагателни 8 милиарда евро, които държавното управление се е съгласило да трансферира на страните и локалните общности, с цел да подкрият разноските си през 2021 година

Социалните заплащания на мигранти във Федерална Република Германия се чака да доближат 21 милиарда евро до 2022 година, като още 13 милиарда евро ще бъдат изхарчени за езикови курсове и други интегративни ограничения. Обработката на документи, регистрацията и настаняването на бежанци ще костват 5,2 милиарда евро.



Федералната република работи за консолидираното на над 1 млн. имигранти, които влязоха в страната през 2015 и 2016 година след основното решение на немския канцлер Ангела Меркел да не постанова ограничавания.

Това подкопа поддръжката за нея, а публичното неодобрение от решението оказа помощ за изпращането на крайнодясната евроскептична партия Алтернатива за Германия в Долната камара не Народното събрание.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР