Германия очаква да отбележи най-големия ръст на емисиите на парникови

...
Коментари Харесай

Германия очаква най-голямото увеличение на емисии на парникови газове от 30 години

Германия чака да означи най-големия растеж на излъчванията на парникови газове от 1990 година насам, защото стопанската система се възвръща от спада след пандемията. Това се споделя в отчет на екологичния мозъчен концерн Agora Energiewende.

Базираната в Берлин организация съобщи, че излъчванията в страната евентуално ще се усилят с еквивалента на 47 млн. тона въглероден диоксид. Ръстът значи, че излъчванията на Германия ще бъдат с към 37% по-ниски спрямо 1990 година Страната имаше за цел да понижи излъчванията с 40% до 2020 година и реализира задачата предходната година, само че единствено заради икономическия спад, до който доведоха затварянията през март. Нарастването на излъчванията става на фона на обещанието на немското държавно управление да усили напъните за битка с изменението на климата и да понижи излъчванията до нулево неутрални до 2045 година

Докладът на Agora Energiewende се основава на данни от първата половина на 2021 година за прогнозиране на общите излъчвания, еквивалентни на сред 760 и 812 млн. тона въглероден диоксид за цялата година. Той също по този начин отбелязва доста нарастване на потреблението на изкопаеми горива в строителния, промишления и транспортния бранш. Ако данните бъдат доказани, немското държавно управление ще бъде задължено по закон да вкара незабавни ограничения за понижаване на тези секторни излъчвания.

С възобновяването на стопанската система и увеличението на пътния трафик създателите на отчета предизвестяват, че Германия може да означи най-голямото си нарастване на въглеродните излъчвания от 1990 година през 2021 година, даже надвишавайки растежа след икономическата рецесия 2009/2010 година

Позовавайки се на Германската федерална мрежова организация, в отчета се споделя, че през 2021 година производството на електрическа енергия от възобновими енергийни източници е било с 6.7% по-ниско спрямо миналата година заради " неподходящите " метеорологични условия, до момента в който стандартните електроцентрали като тези, които употребяват лигнитни въглища, не престават да работят на цялостни обороти, оповестява Independent.

За да бъде в сходство с задачата си да стане неутрална във връзка с парниковите газове до 2045 година, излъчванията на Германия би трябвало да спаднат с 65% до 2030 година и с 88% до 2040 година, се споделя още в отчета. Тръстът Agora Energiewende получава финансирането си от екологични групи като Европейската фондация за климата и немското държавно управление.
Източник: capital.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР