Германия облекчава мерките при пристигане в страната за гражданите, пристигащи

...
Германия облекчава мерките при пристигане в страната за гражданите, пристигащи
Коментари Харесай

Без карантина в Германия за пристигащите от България с ваксина, отрицателен PCR или преболедували

Германия облекчава ограниченията при идване в страната за жителите, идващи от България, които са имунизирани или преболедували COVID-19. Министерството на външните работи на Федералната република осведоми посолството ни в Берлин за новите правила, оповестиха от Министерство на външните работи.

Според тях за идващите от България задължението за слагане под карантина се приключва след показване на уверение за излекуване след коронавирусна зараза, имунизация или отрицателен тест за COVID-19.

Тестът може да се показа до 48 часа след влизане в страната. Съответните документи за имунизация или преболедуване могат да се изискват от способените органи преди началото на пътуването.

Изключение от задължението за тест и засвидетелствуване са децата под 6-годишна възраст, както и екипажите на самолетите.

Необходима е регистрация в електронната система - www.einreiseanmeldung.de.

При механически проблем със уеб страницата може да се попълни по този начин нареченото " заместващо уведомление ", което също е на български език:

https://www.bundesgesundheitsministerium.de/fileadmin/Dateien/3_Downloads/C/Coronavirus/Infoblatt/2021/Bulgarien.pdf

Подробна информация за режима на влизане в Германия и ограничаващите ограничения е оповестена на уеб страницата на Министерство на външните работи на следния адрес: https://mfa.bg/bg/covid19map/Europe/Germany /
Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР