Германия обеща да инвестира 200 млн. евро в екологични проекти

...
Германия обеща да инвестира 200 млн. евро в екологични проекти
Коментари Харесай

Германия ще инвестира 200 млн. евро в екологични проекти в Бразилия

Германия даде обещание да влага 200 млн. евро в екологични планове в Бразилия, свързани с опазването на Амазония. Това стана ясно след визитата на канцлера Олаф Шолц, по време на която се срещна с бразилския президент Лула да Силва.

Близо половината от средствата ще бъдат вложени за залесяване, а други 31 млн. евро - за отбрана на тропическите гори. Освен това Бразилия поема ангажимент да постави завършек на противозаконния рандеман на злато, който е измежду факторите, водещи до обезлесяване.

" Много добра вест за нашата планета е това, че президентът Лула ще се бори с изменението на климата, ще отбрани Амазония и ще постави завършек на обезлесяването на горите ", съобщи Шолц.

Бившият бразилски президент Жаир Болсонаро определяше опазването на Амазония като " вътрешна работа ". Така през 2019 година той разпусна комисии, свързани с Фонда за Амазония, който е зает с околната среда. В отговор от Германия и Норвегия замразиха даренията си. Противно на Болсонаро - Лула да Силва възнамерява да спре изсичането на горите до края на десетилетието.

От Берлин ще поддържат Бразилия и в оправянето с филантропичната рецесия в племето Яномами. Десетки починаха от тежко недохранване и малария. По-рано през месеца държавното управление разгласи изключително състояние.
Източник: euronewsbulgaria.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР