Германия не планира да добива шистов газ, тъй като това

...
Германия не планира да добива шистов газ, тъй като това
Коментари Харесай

Германия няма да добива шистов газ

Германия не възнамерява да добива шистов газ, защото това ще бъде в ущърб на околната среда, съобщи вицеканцлерът и министър на стопанската система Роберт Хабек, представен от Frankfurter Allgemeine Zeitung.

По думите му, Германия има крупни залежи от шистов газ, само че за извличането му е належащо хидравлично разтрошаване.

„ Би било належащо да се разрушат дълбоки пластове скали под огромно налягане и с потребление на химикали, с цел да се извлече газ “, споделя той, добавяйки, че сходна технология опонира на немското законодателството за водите.

Министърът, представляващ „ зелените “ в ръководещата коалиция, счита, че при тези условия ще са нужни години за приемане на съответните разрешителни за създаване на находищата.

Според Хабек, заради тази причина Германия не може бързо да се откаже от доставките на съветски природен газ.

„ Незабавното ембарго на доставките на съветски газ ще заплаши обществения мир в Германия “, показва министърът.

Ако доставките на природен газ от Руската федерация спрат, Германия ще би трябвало да понижи производството си. Това пък споделят пред „ Известия “ от управлението на най-големия в Европа химически тръст BASF. Оттам означават, че половината от вноса на газ в Германия идва от Русия.

По информация от немското Министерство на стопанската система и отбрана на климата (BMWiB), газохранилищата в страната като цяло в този момент са запълнени на 29%.

Източник: lupa.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР