Германия може да измести Япония като като трета най-голяма икономика

...
Германия може да измести Япония като като трета най-голяма икономика
Коментари Харесай

Германия ще вземе короната на Япония като трета най-голяма икономика в света

Германия може да измести Япония като като трета най-голяма стопанска система в света през 2023 година Това съмнение идва на фона на спада на йената, по отношение на $ и еврото. Според последните прогнози на Международния валутен фонд номиналния БВП на Германия се прави оценка на 4,43 трилиона $ тази година, спрямо 4,23 трилиона $ за Япония.

Йената се колебае покрай границата от 160 йени по отношение на еврото и остава на 33-годишното дъно по отношение на $.

Слабата валута значително е породена от съществени разлики в паричната политика. Федералният запас и Европейската централна банка покачиха лихвените проценти и от рекордно ниски ниски равнища, в този момент са в другата прекаленост. ЕЦБ и Фед желаят с цел да се оправят с инфлацията по този метод, до момента в който Централната банка на Япония остана в режим на стимулиране, в устрема си да подхранва растежа на цените след години на дефлация.

Въпреки че се чака Фед и ЕЦБ да запазят лихвените проценти непроменени, упованията, че разноските по заемите ще останат по-високи за по-дълго, евентуално ще запазят натиска върху йената. В същото време в Япония краят на негативния лихвен % не се чака да пристигна даже до идната година, написа Bloomberg.

Междувременно цифрите демонстрират по-стабилен дълготраен напредък в Германия, който ще подтикне политиците в Япония, до момента в който обмислят последния си " стопански пакет ".
 Втора криза грози Германия до края на годината
Втора криза грози Германия до края на годината

Германската стопанска система ще се свие тази година

" Изглежда в действителност капацитетът за напредък на Япония понижава ", разяснява министърът на стопанската система на Япония Ясутоши Нишимура във връзка прогнозите на МВФ. " Искаме да върнем статуси си, изгубен през последните 20 или 30 години. Искаме да реализираме това посредством ограничения като идния ни пакет от стопански тласъци. "

Според премиера Фумио Кишида той включва разширение на енергийните дотации, ограничения, ориентирани към облекчение на рецесията в разноските за живот, породена от най-силната инфлация в Япония от десетилетия. Той сподели, че ще би трябвало да се подсигурява, че възходящата инерция в заплатите остава в действие, както и понижаване на налозите.

Данните на МВФ сочат, че брутния вътрешен артикул на глава от популацията в Германия се предвижда на 52 824 $ спрямо 33 950 $ в Япония.
Източник: money.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР