Германия изпитва сериозни затруднения заради енергийната криза и растящите цени.

...
Германия изпитва сериозни затруднения заради енергийната криза и растящите цени.
Коментари Харесай

Готвят немците за трудни времена: Доходите от експорт паднаха под импорта

Германия изпитва съществени усложнения поради енергийната рецесия и растящите цени. Така всеки втори гражданин на страната се опасява от дефицит на гориво през идващата зима. Това оповестява вестник Bild, базирайки се на данни от изследване на INSA.

Освен това три четвърти от интервюираните нарекоха повишаването доста тежко задължение за фамилията, половината от интервюираните се оплакаха от утежняване на финансовото си положение.

Германия сега претърпява най-голямото нарастване на инфлацията през последните две десетилетия - в никакъв случай до момента цените в Германия не са се повишавали толкоз бързо след въвеждането на единната европейска валута.

Заедно с това някои браншове на стопанската система може да спрат да работят заради дефицит на газ идната зима. Това предизвестие насочи в навечерието ръководителят на икономическото ведомство на страната Роберт Хабек.

Междувременно в Германия за първи път от 1991 година има търговски недостиг, вследствие на което приходите от немския експорт не са задоволителни за закупуване на артикули в чужбина.

Според статистическата работа Destatis размерът на недостига за май тази година възлиза на към 1 милиард евро.

В същото време Германия усилва доставките на артикули за Русия. Така през май износът за Руската федерация от Германия нараства с 29,4 на 100 по отношение на предходния месец.

ПРевод: СМ

ВАЖНО!!! Уважаеми читатели на, лимитират ни поради позициите ни! Влизайте непосредствено в уеб страницата www.pogled.info. Споделяйте в профилите си, с другари, в групите и в страниците. По този метод ще преодолеем рестриктивните мерки, а хората ще могат да доближат до различната позиция за събитията!?
Източник: pogled.info

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР