Германия и Швейцария ще помагат на Кипър да спре бежанците.

...
Германия и Швейцария ще помагат на Кипър да спре бежанците.
Коментари Харесай

Германия и Швейцария ще помагат на Кипър да спре бежанците

Германия и Швейцария ще оказват помощ на Кипър да спре бежанците . Това е основно съглашение за Средиземноморието, отбелязва " Та Неа ".

Двете съглашения ще оказват помощ за ограничение на и облекчение на препълнените приемни центрове, съобщи кипърският вътрешен министър Никос Нурис.

Почти ежедневно лодки нелегално транспортират хора от южните крайбрежия на Турция до острова, а 70% от миграционния поток е от северната му част през демаркационната " зелена " линия, уточни Никос Нурис.

Той означи и че множеството търсещи леговище в Кипър са сирийци , които идват през Турция, на която Европейски Съюз заплаща, с цел да ги задържи.
 Трима българи са наказани в Кипър за трафик на хора
Трима българи са наказани в Кипър за трафик на хора

Подлъгали жена с заричане за брак…

Почти ежедневно лодки нелегално транспортират хора от южните крайбрежия на Турция до Острова на Афродита.

Повечето търсещи леговище в Кипър са сирийци, които идват през Турция, на която Европейски Съюз заплаща, с цел да ги задържи .

Освен това се вижда наклонност Анкара да трансферира бежанци в нелегално окупираната част на острова и оттова да ги подтиква да минават в гръцката част, разкрива вътрешният министър Никос Нурис.

По тази причина гръцките управляващи в Кипър упорстват да следи и управлява морската зона сред Турция и Кипър . Никозия слага това изискване като част от новата имиграционна политика на Европейски Съюз.

От своя страна Швейцария ще даде 10 млн. евро помощ за възстановяване на инфраструктурата за приемане и настаняване на мигранти в Кипър.
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР