Германия и Полша все още не могат да се споразумеят

...
Германия и Полша все още не могат да се споразумеят
Коментари Харесай

Шпигел: Германия и Полша попречиха на създаването на ремонтна база за украинските Леопард-и

Германия и Полша към момента не могат да се спогодят за откриването на център за ремонт и поддръжка на танковете " Леопард ", трансферирани на Украйна. Центърът трябваше да бъде открит още през май, заяви " Шпигел ".

В края на април, по време на друго събитие в Рамщайн, немският министър на защитата Борис Писториус съобщи, че център за ремонт на танкове " Леопард " , трансферирани на Украйна, ще бъде открит в Полша. В тази връзка сред Полша и Германия даже е подписано изказване за планове.

" В Рамщайн Писториус в детайли акцентира какъв брой значим е взаимният германско-полски план за Украйна. Танковата работилница подсигурява, че доставените оръжейни системи, които се връщат от фронта развалени или износени в багра, могат да бъдат бързо ремонтирани . Слушайки Писториус, проектът изглеждаше съответен ", означи списанието.

Два месеца по-късно обаче работилницата за танкове към момента не действа. Според осведомени с военната промишленост Берлин и Варшава са спорили безмилостно за детайлностите по структурата на взаимното дружество.

Вътрешните лица настояват, че Полша е отговорна за протакането на плана. Твърди се, че полската компания PGZ е желала да начислява " галактически цени " за услугите на работилницата, настояват осведомени. Германия е трябвало да финансира разноските за ремонт на " Леопард ".

" Например PGZ желае да вземе повече от 100 000 евро за по този начин наречената " първична диагностика " на танковете. В Германия тази диагностика нормално коства единствено към 12 000 евро. Освен това PGZ не желае да поема никакви гаранции за ремонта, което също е много извънредно ", написа " Шпигел ".
 Германия не може да размени развалените танкове
Германия не може да размени развалените танкове " Леопард " 2 на Украйна

Въпреки апелите на Киев

Междувременно изданието твърди, че няколко танка " Леопард ", които се нуждаят от ремонт, към този момент са пристигнали в Полша от Украйна.

Очаква се още в понеделник немският министър на защитата да дойде в Полша, където ще организира среща с полския си сътрудник. Това евентуално ще бъде последната им опция да започват плана за танкова работилница преди срещата на върха на НАТО в Литва, която стартира в средата на юли .
 След загубата на първите танкове Украйна желае още
След загубата на първите танкове Украйна желае още " Леопард " 2 от Германия

Всеки " Леопард " коствал колкото тежестта си в злато за една решителна атака

През първите дни на украинската контраатака украинските въоръжени сили изгубиха част от западното съоръжение. Руската агитация разтръби за цялостното и дефинитивно проваляне на украинската войска, а Путин даже съобщи за стотици унищожени украински транспортни средства .

Според украинския министър на защитата Олексий Резников ВСУ в действителност са изгубили един танк " Леопард ". Но той не е бил погубен, а единствено развален. След като бъде ремонтиран, той може да бъде върнат на въоръжение.
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР