Германия е внесла едва половината от количествата втечнен природен газ

...
Германия е внесла едва половината от количествата втечнен природен газ
Коментари Харесай

Германия е внесла едва половината от планираните количества втечнен газ през 2023 г.

Германия е внесла едвам половината от количествата полутечен природен газ (ВПГ - LNG), които е възнамерявала за изминаващата година. Това сочат данни, огласени от Федералната организация за ръководство на мрежите.

През посочения интервал посредством трите терминала за полутечен природен газ в Германия е импортирано втечнено синьо гориво с енергиен потенциал от към 65,7 тераватчаса, съобщи Българска телеграфна агенция. Това съставлява 7 на 100 от общия импорт на природен газ във Федералната република, показва организацията.

Германското държавно управление планираше през миналата година да бъде импортиран полутечен природен газ с енергиен потенциал от към 130 тераватчаса, показва ДПА.

Това решение е част от енергийната тактика на Германия, която планува да постави завършек на своята взаимозависимост от вноса на съветски изкопаеми горива на фона на военната експанзия в Украйна, проведена от ръководещите в Москва.

Освен това Федералната република се ориентира от ден на ден към потреблението на други източници на сила, които замърсяват доста по-малко околната среда. 

Енергията, която дава отговор на 10 тераватчаса, се равнява на годишното ползване на електронерегия на към 500 000 семейства, в случай че всяко от тях употребява по 20 000 киловатчаса ток, отбелязва ДПА.
Източник: trud.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР