Германия е регистрирала търговски излишък от 20, 6 милиарда евро

...
Германия е регистрирала търговски излишък от 20, 6 милиарда евро
Коментари Харесай

Изненадващ ръст на германския износ намали страховете от рецесия

Германия е записала търговски остатък от 20, 6 милиарда евро през октомври поради нарастването на износа на месечна основа, устоявайки на отслабването на стопанската система в международен проект. Това заяви Федералната статистическа работа, представена от Франс прес.

Износът е повишен с 1,2 % до 119,5 милиарда евро на месечна основа при поправени по отношение на сезонните съмнения данни, а вносът е останал на стойност 98 милиарда евро.

По-големият остатък контрастира със мощния спад на месечна основа с 1,7 % на немското промишленото произвеждане, следен през октомври и с тежката интернационална конюнктура. Тя е обусловена от китайско-американския спор, заканите на президента на Съединени американски щати Доналд Тръмп за налагане на мита върху европейските коли и и безкрайната сага към Брекзит.

Опасността от криза де факто се отдалечава за последното тримесечие на годината, откакто Германия едвам съумя да я избегне през третото тримесечие.

Търговският остатък, изразен в първоначални данни, на които Дестатис (Destatis) дава преимущество, само че които не са толкоз показателни за съществена наклонност, се е нараснал с 21,5 милиарда евро през октомври по отношение на 21,2 милиарда евро през юли, съобщи Българска телеграфна агенция.

Европейски Съюз е получил през октомври немски артикули на стойност 70 милиарда евро, което е с 0,1 % повече по отношение на миналата година, а закупените артикули от трети страни са скочили до 49,5 милиарда евро, което е напредък с 4,6 % на годишна основа.

Вносът както от Европейски Съюз, по този начин и от трети страни, е намалял.
Източник: manager.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР