Германецът Максимилиан Леви и рускинята Анастасия Войнова спечелиха титлите в

...
Германецът Максимилиан Леви и рускинята Анастасия Войнова спечелиха титлите в
Коментари Харесай

Леви и Войнова спечелиха титлите на бързина на ЕП в Пловдив

Германецът Максимилиан Леви и рускинята Анастасия Войнова завоюваха купите в дисциплината експедитивност на европейското състезание по колоездене на писта в Пловдив.

В мъжкия край 33-годишният Леви завоюва първия си златен от европейски шампионати, откакто завоюва и двата манша против руснака Денис Дмитриев. Леви, който е единственият представител на Германия на шампионата в Пловдив, сподели брилянтни тактически умения. В решителния втори манш той изчака Дмитриев да мине пред него, след което го нападна мощно на последния вираж и го победи с повече от една дължина, като реализира време от 9.969 секунди за последните 200 метра.

Бронзовият орден стана владеене на литовеца Василиюс Лендел който надви с 2:1 манша над гръка Сотириос Бретас. Лендел завоюва първото и третото съревнование сред двамата, като разреши на Бретас да измъкне с минимална разлика само втория спринт.

При дамите в напълно съветски край Анастасия Войнова се наложи над Дария Шмельова. Войнова загуби първия спринт, само че огромният и опит и оказа помощ да завоюва втория и третия манш. За 27-годишната Войнова това е трета европейска купа в спирнта след 2014 и 2019 година.

В борбата за бронзовия орден украинката Олена Старикова завоюва и двата манша против литовката Мигле Марожайте.

Европейското състезание по колоездене на писта в Пловдив продължава до неделя. В класирането по медали след третия спортен ден с пет златни оценки води Англия.
Източник: sportal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР