ГЕРБ заплаши с блокаж на парламента при отказ на ПП–ДБ

...
ГЕРБ заплаши с блокаж на парламента при отказ на ПП–ДБ
Коментари Харесай

Новините от седмицата: ГЕРБ с правителство на всяка цена; Таван на надценките на храните

ГЕРБ заплаши с блокаж на Народното събрание при отвод на ПП–ДБ за държавно управление
ГЕРБ ще направи държавно управление непременно. Това стана ясно от думите на водача на партията Бойко Борисов по време на брифинг през днешния ден, което бе и първият им коментар, откакто завоюваха изборите на 2 април. Най-стабилно би било ръководството с втората печеливша политическа групировка – „ Продължаваме промяната – Демократична България “ – само че даже да откажат, това нямало да попречи на ГЕРБ да сформира кабинет.
ПП-ДБ дадоха обещание да не се коалират с ГЕРБ, единствено ще приказват с тях
Коалицията „ Продължаваме промяната – Демократична България “, останали втори на изборите на 2 април, няма да поддържа държавно управление с мандат на ГЕРБ. Това съобщи съпредседателят на Политическа партия Асен Василев, който дружно с Кирил Петков, Христо Иванов и Атанас Атанасов дадоха къс брифинг, на който журналистическите въпроси не бяха позволени. По думите на Василев, всички в обединението, след извършени съвещания, са взели решение да не поддържат мандат с присъединяване на ГЕРБ. Въпреки това ще беседват с всички политически обединения по политики, вкключително с ГЕРБ.
Кабинетът разгласява законопроект за таван на надценките при храните
Служебното държавно управление продължава борбата с високите цени, като внесе обещания Законопроект за таван на надценките на питателните артикули. Той е оповестен от Министерството на стопанската система и промишлеността през днешния ден за публично разискване и ще бъде препоръчан на новия парламент, когато бъде призован.
Комисия за защита на конкуренцията санкции „ Лукойл “ с още 195 млн. лева
Комисия за защита на конкуренцията глоби „ Лукойл Нефтохим Бургас “ АД и „ Лукойл България “ ЕООД, двете дъщерни сдружения на едноименната съветска компания, със 195 милиона лв.. Антимонополният регулатор е открил, че фирмите злоупотребяват с господстващото си състояние при акцизните хранилища, базирайки се на националното и европейско законодателство.
Нова концепция за летище „ Равнец “: Водороден комплекс за 600 млн. лева
Интерес от страната, от общината и от частни вложители – подобен е казусът през последните години със остарялото бургаско военно летище „ Равнец “. Страните обаче спорят какво да се случи с терена – сред това да се трансформира в индустриална зона, в карго терминал или във фотоволтаичен парк с апаратура за произвеждане на водород.
Кабинетът готви бюджет с по-високи пенсии и заплати в някои браншове
Служебното държавно управление ще изготви и предложи проектобюджет на депутатите от новия парламент. В него ще бъде заложено нарастване на заплатите на всички администрации, които не получиха такова през предходната година. Освен това се планува нарастване на пенсиите с 12%, както и растеж на учителските заплати. Това съобщи министър председателят Гълъб Донев в изявление за BTV.
Върховен административен съд удостовери санкция от 343 хиляди лева за „ Кауфланд “
Върховният административен съд дефинитивно удостовери санкцията за „ Кауфланд България “ на стойност 343 417 лева за корист с по-силна позиция при договаряне. Тя беше наложена от Комисията за защита на конкуренцията (КЗК) още през 2020 година, само че веригата я обжалваше.
Yettel пусна своя телевизия
Мобилният оператор Yettel навлиза на конкурентния ефирен пазар в България, стартирайки своя лична телевизия. Yettel TV е нова страница и значима стъпка в нашето пътешестване, по този начин от компанията дефинират старта на новата си услуга.
Източник: economic.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР