ГЕРБ води с много на БСП, Слави се срива.Твърдата позиция

...
ГЕРБ води с много на БСП, Слави се срива.Твърдата позиция
Коментари Харесай

Барометър: ГЕРБ води на БСП, Слави под чертата

ГЕРБ води с доста на Българска социалистическа партия, Слави се срутва.Твърдата позиция на Вътрешна македонска революционна организация във връзка с Северна Македония и претенциите й към България пък затвърждава воеводите като четвърта партия и я праща още веднъж в Народното събрание. Това сочи последното социологическо изследване на „ Барометър България “, извършено в края на ноември посредством стандартизирано телефонно изявление. Експертите на организацията са проучвали публичните настройки към присъствено или отдалечено образование на учениците, отношението към бъдеща ваксина против ковид, както и електоралните настройки на интервюираните.



В края на ноември и на ръба на затягащи се противоепидемични ограничения утвърждението към ГЕРБ не търпи забележителна динамичност и партията остава водеща политическа мощ (20,1%). Българска социалистическа партия остават на второ място с 12,5%, като разчитат на поддръжката най-вече на твърдия си електорат, а опитите им да блокират работата на Народното събрание и приемането на бюджета за идната година, като не влизат в пленарната зала, не им печели утвърждение и не притегля нови гласоподаватели, оповестяват от „ Барометър България ”. На Българска социалистическа партия не им оказва помощ и гневната опозиция против отдалечената работа на депутатите и гласуването на закони от Народното събрание по електронен път при изискване, че неведнъж са заявявали поддръжката си за електронно гласоподаване при осъществяване на избори. Движение за права и свободи събират 7,9% със своя обичаен електорат. Твърдата и ясна позиция за отстояване на българщината в Македония укрепи позициите на Вътрешна македонска революционна организация. Освен обичайно твърдото си изборно ядро Патриотите получават и поддръжката на периферни гласоподаватели. Заявка да гласоподават за Оперативна програма дават 7,6% от гласоподавателите.  На президентските избори за ръководителя на партията Красимир Каракачанов гласоподаваха 15% или към 600 000 гласоподаватели, напомня организацията.

Партията на Слави Трифонов „ ИТН “ задържа равнищата си на утвърждение без смяна – 3,7%, същото се отнася и за Демократична България, които остават в границите на твърдия си електорат от десни гласоподаватели от огромни градове. 30,9% декларират, че няма да гласоподават, а 9,1% от интервюираните се двоумят.

В усложнената епидемиологична конюнктура мненията на участниците в анкетата към наличието на учениците в учебно заведение е поляризирано, а преобладаващата част от интервюираните се опасяват от имунизиране, соци още изследването на „ Барометър България ”

Родителите раздвоени за отдалеченото образование



39% от интервюираните поддържат концепцията за отдалечено образование до преодоляване на разпространяването на COVID-19. За напълно присъствено образование са 19,5%, а 26,2% поддържат компромисен вид, при който учениците от начален стадий ще останат в учебните заведения. Прави усещане и възрастовото разделяне на мненията – за затваряне на учебните заведения са по-възрастните, които по принцип са в по-рискови групи или са по-загрижени за своето и здравето на околните си. По-младите интервюирани, които с изключение на здравните, регистрират и просветителните последици за децата и икономическите за родителите на най-малките, принудени да останат у дома, са или изрично срещу прекратяване на присъственото образование, или са по-скоро склонни на компромис с отдалечено образование единствено на горните стадии. 15,3% от интервюираните нямат мнение по въпроса, прецизират социолозите.

Българите се опасяват от имунизацията против Ковид



След като в последните дни фармацевтичните компании оповестиха обнадеждаващи данни за сполучлива ваксина против COVID-19, „ Барометър България ” е попитала хората и до каква степен са склонни да се имунизират. В отговорите доминират предпазливостта и даже страха. Едва 22% от запитаните са безапелационни, че ще сложат ваксина, до момента в който 32,9% избират да изчакат, до момента в който се уверят в резултата й и неналичието на странични резултати. 28,9% биха се отказали поради боязън от самата ваксина. 12,2% пък въобще отхвърлят съществуването на ковид. Много дребен е делът на тези, които нямат мнение – единствено 4%. Причините за разнопосочните отзиви евентуално са в неналичието на информация за резултатите от имунизациите на този ранен стадий,  разясняват от „ Барометър България ”.
Източник: standartnews.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР