ГЕРБ сменя половината си квота в ЦИК - четири са

...
ГЕРБ сменя половината си квота в ЦИК - четири са
Коментари Харесай

ГЕРБ си нареди хората в ЦИК, открадна човек на БСП

ГЕРБ сменя половината си квота в ЦИК - четири са новите лица от общо седем. Управляващите измъкнаха от Българска социалистическа партия представителя на Централната изборна комисия и издигна Александър Андреев от своята квота. Изненадващият трансфер бе обявен от водача на ПГ на ръководещата партия.

Цветанов разкри, че в предварителния му диалог с Андреев е станало ясно, че той не е бил поканен от Корнелия Нинова или друга политическа мощ досега.

Бившият парламентарен арбитър Стефка Стоева пък е номинацията на партията за ръководител на ЦИК. Сред бъдещите нови членове са още изборният анализатор и политолог проф. Димитър Димитров, препоръчан от Неправителствени организации. Кандидатури на ГЕРБ са синът на проф. Александър Джеров - Мирослав Джеров. Останалите трима са досегашни членове на комисията - Мария Бойкинова, Йорданка Ганчева и Георги Баханов.

От ГЕРБ подканиха Българска социалистическа партия да дойдат в Народното събрание, в случай че би трябвало и като посетителска група, с цел да си изберат номинираните за членове на ЦИК и от своя страна подсигурява, че неговата партия ще ги поддържа до един, заяви Канал 3.

Движение за права и свободи ще резервира досегашните си двама от тримата членове в Централната изборна комисия и ще внесе кандидатурите на Севинч Солакова и Ерхан Чаушев за идващ петгодишен мандат, оповестиха за „ Хоризонт “ от Движение за права и свободи.

Отпада Метин Сюлейман, защото квотата на Движение за права и свободи се понижава с един член.

Днес изтича срокът за внасяне на оферти за нов състав на Централната изборна комисия.

До този час в деловодството на Народното събрание са постъпили и предложенията на „ Воля “ и обединения от партии „ Реформаторски блок “, които оферират досегашните си членове Кристина Цанкова –Стефанова и Ивайло Ивков.

Очаква се Българска социалистическа партия да разгласи претендентите си на конференция в 14,30 ч.
Източник: bnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР