ГЕРБ ще прецизира предложението си за наказания за разпространяване на

...
ГЕРБ ще прецизира предложението си за наказания за разпространяване на
Коментари Харесай

ГЕРБ не се отказва, пак ще предлага наказания за невярна информация

ГЕРБ ще уточни предлагането си за санкции за разпространение на погрешна информация за заразна болест и ще ги внесе за ново разискване в Народното събрание. Това се разбра от думите на депутата от ръководещата партия Десислава Атанасова.

" Ние го обсъждаме към този момент в нашата парламентарна група. Надявам се, че и сътрудниците от Българска социалистическа партия ще имат подготвеност с някакъв текст. Не беше прецизиран през вчерашния ден, с цел да може законът да влезе в действие и да работят другите мерни, които планува той ", сподели тя пред бТВ.

Преди ден Народното събрание одобри ветото на президента на част от закона за изключителното състояние. Така отпадна настояването на ГЕРБ за затвор за " погрешна информация " за заразни заболявания и това на Българска социалистическа партия за въвеждане на таван за цените на стоките и услугите.

Отхвърленият текст за погрешната информация предвиждаше: " Който предава по радио, телефон или по различен метод погрешни повиквания или заблуждаващи знаци за помощ, акцидент или паника, или погрешна информация за разпространяването на заразна болест, се санкционира с отнемане от независимост до три години и с санкция от хиляда до 10 хиляди лв. ".

Държавния глава върна тази наредба с претекста, че тя нападна последните останки от свободата на словото.
Източник: mediapool.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР