ГЕРБ ще подкрепи т.нар. френско предложение за Северна Македония, каза

...
ГЕРБ ще подкрепи т.нар. френско предложение за Северна Македония, каза
Коментари Харесай

Най-добрата рамка. ГЕРБ ще подкрепи френските предложения за Северна Македония

ГЕРБ ще поддържа така наречен френско предложение за Северна Македония, сподели водачът на партията Бойко Борисов . Той прикани държавното управление на Кирил Петков да внесе решението в Народното събрание, където съгласно Борисов то ще бъде подкрепено от болшинството депутати.

„ Текстът фактически е доста добър. В него са включени всички опасения и страхове, и това, което касае България “, сподели Борисов на брифинг в сряда. „ Какво изменничество има в това да накараш двата народа да са в една общественост? Младите генерации вместо да се бият в обществените мрежи, да се прегръщат? “

Европейското предложение планува българските условия пред Скопие да се трансфорат в част от уговорките на Северна Македония пред Европейски Съюз. Този вид стана прочут като „ френско предложение “ , тъй като идва по време на френското председателство на Съвета на Европейски Съюз.
 Чудите се какъв е този звук за Северна Македония. Ето обяснението  please wait The code has been copied to your clipboard. The URL has been copied to your clipboard
No media source currently available

Миналата седмица държавното управление на Кирил Петков, което планува всяко предложение на Европейския съюз по тематиката да се изпраща неотложно в Народното събрание , който да взима всички решения. Във вторник на среща на външните министри на страните от Европейски Съюз българският представител удостовери, че предлагането, без да има решение на Народното събрание.

Това се случи, откакто „ ИТН “ напусна ръководещата коалиция с претекста, че Петков води „ двойствена политика “ към Северна Македония и по този начин прави „ национално изменничество “. Тези изказвания бяха опровергани.

Според Бойко Борисов болшинството депутати в Народното събрание биха подкрепили френското предложение.

„ Да си свика незабавно Министерски съвет, да даде предложение, да пристигна в Народното събрание. Като знам, че Движение за права и свободи техен [евродепутат Илхан] Кючук е докладчик по тематиката Северна Македония и те в това отношение нямат мърдане от евроатлантизма, има голямо мнозинство, дружно с „ Да, България “. Не се опасявай, сътрудник! “, обърна се Борисов към Кирил Петков.

„ Продължаваме промяната “ до момента не са съобщили дали ще поддържат така наречен френско предложение, само че приоритет на Кирил Петков от началото на мандата му е възстановяване на връзките със Северна Македония. „ Демократична България “ към предлагането първа от всички партии в Народното събрание. Движение за права и свободи беше единствената партия, която подлага на критика ветото, което България наложи върху началото на договарянията със Северна Македония за участие в Европейски Съюз през 2020 година Ветото беше наложено от държавното управление на ГЕРБ и „ Обединени патриоти “.

Заедно с ГЕРБ тези три партии имат общо 176 депутати в Народното събрание.

Има Такъв Народ и „ Възраждане “ са срещу предлагането на Брюксел за решение на разногласието. Българска социалистическа партия не са съобщили по какъв начин ще гласоподават.

Президентът Румен Радев назова предложенията на Френското председателство.

„ Съгласен съм с президента Радев, че Френското председателство е дало най-хубавата рамка. По-добра от тази не може да се направи “, сподели Бойко Борисов в сряда.

В сряда е планувано съвещание на Комисията по външна политика в Народното събрание, на което ще бъдат разисквани така наречен френски оферти. В Комисията към този момент е протокол сред София и Скопие, който ще бъде разискван от депутатите.
Източник: svobodnaevropa.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР