ГЕРБ ще подкрепи ректора на Софийския университет проф. Анастас Герджиков

...
ГЕРБ ще подкрепи ректора на Софийския университет проф. Анастас Герджиков
Коментари Харесай

ГЕРБ изправят ректора на Софийския университет срещу Радев

ГЕРБ ще поддържа ректора на Софийския университет проф. Анастас Герджиков за президент на вота на 14 ноември, оповестява вестник " 24 часа ", базирайки се на източници от партията. По-късно новината потвърдиха и от bTV. От ГЕРБ към този момент отхвърлят да потвърдят или отрекат информацията.

Герджиков ще бъде повдигнат публично като самостоятелен от Инициативен комитет и зад кандидатурата му ще вземат участие и други партии. Това решение избра и настоящия президент Румен Радев, който има поддръжката на Българска социалистическа партия, " ИТН " и " Продължаваме промяната ".


Кой е Анастас Герджиков?

Анастас Герджиков е влиятелен академик, експерт по класическа лингвистика. Възпитаник е на НГДЕК " Св. Константин Кирил Философ ", на Софийския университет " Св. Климент Охридски " и Хумболтовия университет в Берлин. Има над 30-годишна научна кариера, обвързвана с латинския език, римската литература и политическата доктрина на Античността и Средновековието.

В интервала 2001 – 2003 година е заместник-министър на образованието и науката, през 2007 – 2008 година е шеф на Фонд " Научни проучвания ", а от 2007 до 2010 година е член на профилирания съвет по литературознание при Висшата атестационна комисия (ВАК).

От 2010 година заема разнообразни управителни длъжности в Софийския университет. От 2015 година е отпред на Алма матер, като сега кара втория си мандат. Владее латински, британски, немски, френски и съветски език.
Източник: expert.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР