ГЕРБ-СДС ще решат утре как ще действат по отношение на

...
ГЕРБ-СДС ще решат утре как ще действат по отношение на
Коментари Харесай

Митов: Утре ще вземем решение по отношение на мандата за съставяне на правителство

 ГЕРБ-СДС ще решат на следващия ден по какъв начин ще работят във връзка с мандата за сформиране на държавно управление. Това съобщи номинираният за министър председател на брифинг в Народното събрание.

Той разяснява, че са създали открит опит за договаряния с " ИТН “, само че от партията на Слави Трифонов са отказали с аргумента, че няма да беседват с партия на статуквото. 

" Уважаваме тяхното мнение, само че партиите на статуквото са нещо динамично. Зад тези партии, които са обичайни и са се утвърдили във времето – стоят български гласоподаватели. Отказът от разговор не е политическо държание, което може да бъде поддържано дълго време. Рискът е да изпаднем в обстановка, в която няма да има устойчиво държание “, сподели Митов. 

Коалицията публично предложения " ИТН “ на съвещания за сформиране на кабинет. Срещата беше планувана за 12 ч., в Народното събрание. 

Вчера " Демократична България “ също отхвърлиха да договарят с носителите на първия изследователски мандат.

Митов уточни още, че нямат публична информация дали от " ИТН “ ще предложат кабинет и по тази причина няма решение на ГЕРБ-СДС дали вероятно биха го подкрепили. 

" Единственото, което знаем е, че те си водят някакви подмолни диалози. През цялото време крещяха против задкулисието, а в този момент задкулисието ги е овладяло тях. За да подкрепиш нещо – би трябвало да знаеш какво е, с ясни лица и политики. Такова нещо към този момент няма “, разяснява номинираният за министър председател.
Източник: varna24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР