ГЕРБ-СДС ще изготвят коалиционно споразумение. Това обяви лидерът на ГЕРБ

...
ГЕРБ-СДС ще изготвят коалиционно споразумение. Това обяви лидерът на ГЕРБ
Коментари Харесай

Борисов: ГЕРБ-СДС ще изготвят коалиционно споразумение

ГЕРБ-СДС ще изготвят съдружно съглашение . Това разгласи водачът на ГЕРБ Бойко Борисов , добавяйки, че няма да взе участие повече в „ сглобки “.

„ В рамките на десетина дни изготвяме едно съдружно съглашение, то стартира от мандата през Министерски съвет “ , добави той.

Борисов разгласи, че ще предложи на съпредседателя на обединението Кирил Петков, откакто бъде контрактувано съглашението, да се пристъпи към попълване на мандатите в Комисията по защита на конкуренцията .

„ Започваме с тези регулатори, които изискват болшинство от 121 гласа, и по-късно към тези с по 160 гласа “, посочи Борисов.

Коалиционно съглашение за ръководството на страната за идващите 3 години , в което съставът на Министерския съвет да бъде разпределен съразмерно, ще изготви ГЕРБ и ще даде за разискване на „ Продължаваме промяната – Демократична България “. Той анонсира още, че ще бъде разисквано след 6 март , откакто представителите на ГЕРБ се завърнат от присъединяване им на конгрес на Европейската национална партия (ЕНП).

„ Не виждам никаква опция да работим с Българска социалистическа партия и „ Възраждане “ и това (управление, бел.авт.) е единственото допустимо. Искам да го подпишем това в съглашение, което и те, и ние да съблюдаваме “, заключи той.

Източник: iskra.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР