ГЕРБ - СДС, Продължаваме промяната - Демократична България и ДПС

...
ГЕРБ - СДС, Продължаваме промяната - Демократична България и ДПС
Коментари Харесай

ГЕРБ-СДС, ПП-ДБ и ДПС искат подготовката за Бюджет 2024 да се отложи

ГЕРБ - Съюз на демократичните сили, " Продължаваме промяната - Демократична България " и Движение за права и свободи с предложение за отсрочване на подготовката на бюджета за следващата година. Причината - изключителната почивка, която си гласоподаваха депутатите поради идните локални избори, оповестява Нова телевизия.

Според закона за обществените финанси Бюджет 2024 би трябвало да бъде направен, разискван от Тристранния съвет, утвърден от кабинета и импортиран в Народното събрание до края на октомври.

С подписите си Йордан Цонев от Движение за права и свободи, който е и ръководител на Бюджетната комисия, Венко Сабрутев от Политическа партия - Демократична България и Делян Добрев от ГЕРБ - Съюз на демократичните сили оферират внасянето в Народното събрание на най-важния финансов закон за годината да се отсрочи до 15 ноември.

Често се случва и сегашните крайни периоди, свързани с бюджета, да не бъдат спазени и да се организират среднощни съвещания на Народното събрание. В годините обратно даже се е налагало парламентарният часовник да бъде спрян, с цел да бъдат спазени бюджетните правила.
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР