ГЕРБ-СДС печели парламентарни избори днес с 24,9 % пред ПП-ДБ,

...
ГЕРБ-СДС печели парламентарни избори днес с 24,9 % пред ПП-ДБ,
Коментари Харесай

ГЕРБ-СДС печели парламентарни избори днес с 24,9 %! ПП-ДБ, които са втори са с 5 % надолу

ГЕРБ-СДС печели парламентарни избори през днешния ден с 24,9 % пред ПП-ДБ, които са втори с 19,4 %. Ерозията в поддръжката за обединението ПП-ДБ е 5 %. Трета е проруската партия " Възраждане " с 15,3 %, Движение за права и свободи са четвърти с 13,5 %.
 
Българска социалистическа партия са твърдо на пето място с 8,9 %, а последната партия, която влиза в Народното събрание е Има Такъв Народ с 4,3 %. Под чертата остават партия " Български напредък " на Стефан Янев с 2,2 %, Левицата - 1,9. Не поддържам никого избират 5,8 %. 
 
 Одобрвате ли неотдавна гласуваното постоянно държавно управление с министър председател Николай Денков Одобрвате ли неотдавна гласуваното постоянно държавно управление с министър председател Николай Денков Източник: Тренд
Близо една трета от българите утвърждават кабинета на Николай Денков. Ерозия в поддръжката на ПП-ДБ от 5%. Спад в позитивната оценка за работата на президента. Това са основните заключения от новото представително изследване на Изследователски център " Тренд " по поръчка на " 24 часа ".
 
 Как оценявате работата на Народното събрание Как оценявате работата на Народното събрание Източник: Тренд
Оценката за работата на Народното събрание започва от доста ниски равнища. Само 11% от всички пълнолетни българи дават позитивна оценка, до момента в който негативната е 80%. Регистрираме спад в оценката за работата на президента от 7% за последните 3 месеца. Положителните оценки през март бяха 43%, до момента в който през юни отчитаме 36%. Има повишаване и при негативните с 5% - от 46% през март до 51% през юни.
 
Част от ерозията при президента се дължи на промененото отношение в отрицателна посока от страна на симпатизантите на " Продължаваме промяната " - " Демократична България " Вече две трети от тях споделят негативна оценка за работата на президента и малко над една четвърт – позитивна.
 
 Как оценявате работата на президента Как оценявате работата на президента Източник: Тренд
По всичко проличава, че спорът сред Радев и ПП-ДБ от последните седмици е дал отражение. Правителството на Николай Денков започва с утвърждение от 32%, до момента в който 43% не го утвърждават. Привържениците на ГЕРБ в по-голямата си част поддържат кабинета, само че една четвърт от тях показват отрицание. Сред гласоподавателите на ПП-ДБ утвърждението изцяло господства.
 
Според 42% от пълнолетните българи, " партиите вярно направиха нужните взаимни отстъпки, тъй като е по-добре да има постоянен кабинет ". 37% пък считат, че " партиите направиха безпринципни взаимни отстъпки и по-добре беше да има нови избори ". Електоратите на ГЕРБ и ПП-ДБ споделят в голямата си част първата алтернатива.
 
 Кои от следните изказвания са по-близо до вашето мнение Кои от следните изказвания са по-близо до вашето мнение Източник: Тренд
От Движение за права и свободи преди всичко също показват първата алтернатива, до момента в който симпатизантите на останалите партии – втората. След 10-месечното ръководство на двата служебни кабинета на Гълъб Донев тествахме и оценката за тях. 35% дават позитивна оценка (3% напълно позитивна и 32% по-скоро положителна), а 45% негативна оценка (31% по-скоро негативна и 14% напълно отрицателна).
 
 Как оценявате работата на служебното държавно управление на Гълъб Донев Как оценявате работата на служебното държавно управление на Гълъб Донев Източник: Тренд
 
Източник: zonanews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР