ГЕРБ-СДС не управлява, управляват “Продължаваме промяната – Демократична България (ПП-ДБ).

...
ГЕРБ-СДС не управлява, управляват “Продължаваме промяната – Демократична България (ПП-ДБ).
Коментари Харесай

Бойко Борисов: ГЕРБ-СДС не управлява, управляват ПП-ДБ

ГЕРБ-СДС не ръководи, ръководят “Продължаваме смяната – Демократична България ” (ПП-ДБ). Това съобщи ръководителят на ГЕРБ Бойко Борисов пред публицисти в Народното събрание.

„ Ще върнем всичко в Народното събрание. Те избраха министри, зам.-министри, сменят организации, сменят всичко, не ни питат. Ако желаят да питат, тяхна работа. След осем месеца ще е противоположното “, разяснява Борисов. “Сега се връщаме към думите им, че те желаят да ръководят, а всички комисии ще са наши и на другите партии, с цел да ги направляваме. Днес това ще създадем. Председателите ще бъдат от другите партии ”, изясни той. Ангажиментът ни е към Кирил Петков да оглави комисията по европейските въпроси, добави Борисов.

“В последните две-три седмици за следващ път някой, който желае да прави политическа партия, стартира да се занимава с Бойко Борисов даже нарушавайки и служебните си задължения. Всичко това в тези няколко седмици беше, с цел да се направи основата на политическа партия ”, съобщи Бойко Борисов и добави, че засяга някогашния основен прокурор Иван Гешев. По думите на Борисов Гешев нито един път не е закачил нито Движение за права и свободи, нито Българска социалистическа партия, нито Има Такъв Народ, нито Корнелия Нинова, с цел да покаже в коя част на политическата сцена ще застане. 

Според Борисов е видно и явно, че “Иван Гешев потегли да прави партия, нападайки мен и Кирил Петков, с цел да ги дискредитира тези имена, тъй като му пречат на политическия план ”. Бойко Борисов съобщи, че не е избирал Борислав Сарафов за изпълняващ активността на основен прокурор. „ Нито съм взел участие в свалянето на Гешев, не познавам никой от прокуроската квота, нито в избора на Сaрафов, нито на неговата заместничка “, сподели той.

В края на брифинга Бойко Борисов се развика на публицистите с думите: „ Като министър председател направих най-хубавото председателство в България, инфраструктура, пречиствателни станции. Две години и половина какво направиха? Какво направиха, с цел да ме питате? Айде да вземем на всички деца в София ДНК. Това ли ме питате? И на вашите да взимаме, айде. Искате ли? “. Малко преди този момент Борисов беше запитан за какво е отказал да даде ДНК проба по така наречен следствие „ Барселонагейт “, на което той отговори: „ Да вървя за непознати деца да давам проба “.

По-рано денем Бойко Борисов заяви, че Илиана Иванова е претендентът на ГЕРБ-СДС за еврокомисар. Иванова е член на Европейската счете палата (ЕСП), добави Борисов. По думите му тя е доста познато лице в Брюксел и доста способена. Имахме още няколко почтени претенденти, само че партията застана зад Илиана Иванова, сподели още той.

Вчера Кирил Петков от „ Продължаваме промяната-Демократична България “ (ПП-ДБ) заяви, че Даниел Лорер е предлагането на обединението за еврокомисар. Днес Лорер удостовери кандидатурата си. 
Източник: novinionline.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР