ГЕРБ-СДС и ПП-ДБ са постигнали съгласие за приоритетните закони, които

...
ГЕРБ-СДС и ПП-ДБ са постигнали съгласие за приоритетните закони, които
Коментари Харесай

Управляващите приемат 13 закона по ПВУ до местните избори

ГЕРБ-СДС и ПП-ДБ са постигнали единодушие за предпочитаните закони, които би трябвало да се одобряват в Народно събрание, сподели Кирил Петков пред публицисти.

Двете парламентарни групи, дружно с Движение за права и свободи са се разбрали, че до локалните избори би трябвало да се одобряват 13 закона, които са свързани с приемането ни в Шенген и Плана за възобновяване и резистентност. Сред тях са антикорупционният закон, законите за персоналния банкрут и за етажната благосъстоятелност.

Имаме доста ясни цели какво би трябвало да се случи през новата пленарна сесия, разяснява Кирил Петков, оповестява Българска национална телевизия.

Ако партиите имаме дисциплинираност, ще следваме целите и ще ги приключим няколко седмици преди локалните избори. Вчера имахме полемика с ГЕРБ, тъй че главните две партии са съгласни. Движение за права и свободи също са дали своята поддръжка “, сподели Петков.

Ще се работи по три съществени антикорупционни закона – за КПКОНПИ, за правосъдната власт и за прането на пари.

Законът за правосъдната власт – въпросът дали и по какъв начин може да се проверява заместител основният прокурор и никой да не може да избегне този вид следствия. За КПКОНПИ е значимо хората, които ръководят комисията, да имат публично доверие. Те не би трябвало да бъдат повлиявани от странични фактори “, разяснява още Кирил Петков.
За още забавни вести, изявленията, разбори и мнения харесайте!
Източник: debati.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР